Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ проведоха

...
Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ проведоха
Коментари Харесай

ИАРА с успешни акции срещу бракониери на риба, миди и раци през седмицата

Служителите на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ организираха редица сполучливи акции на територията на цялата страна и през миналата седмица.

Във вторник при осъществена инспекция на язовир „ Зимовина “ в община Стамболово, чиновници бранш „ Рибарство и надзор “-Хасково открили сложени във водата в работно състояние 40 броя клопки за раци . Риболовните уреди са извадени, а уловеният в тях 6 кг езерен рак е върнат назад във водата . Уредите са унищожени на място.

Капани за раци. Снимка: ИАРА

На същата дата е осъществена планувана инспекция на Морска гара-Варна, където е открито лице, извършващо улов на черна морска мида . В хода на инспекцията, след притегляне на улова, инспекторите открили, че уловът надвишава допустимото количество за любителски лов на риба. Около 30 кг миди са върнати назад във водата, а на нарушителя е съставен АУАН /Акт за определяне на административно нарушение/.

При друга инспекция на контролните органи във Варна, осъществена в канала под Аспаруховия мост , е формиран АУАН също за улов на черна морска мида, преизпълнен допустимото количество за любителски лов на риба .

Риба. Снимка: ИАРА

Отново във вторник е осъществена инспекция на румънски жител на „ Дунав мост “, пренасящ риба в нарушаване на чл.50, ал.2 от ЗРА /Закон за риболовство и аквакултури/. По случая са сезирани органите на Областна дирекция по сигурност на храните-Русе по отношение на проекта за взаимни дейности, като те от своя страна са съставили един АУАН .

Вчера е открит извършител при инспекция на язовир „ Александър Стамболийски “ край Севлиево. Служителите на ИАРА са заловили лицето, до момента в който прави лов на риба
с хрилни мрежи в региона на м. „ Орехите “. Уредете, послужили за нарушаването са конфискувани. Съставен е АУАН за нарушаване по ЗРА. Уловената риба от типа шаран и каракуда е върната назад във водата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР