Служители на Службата за сигурност на Украйна, съвместно с правоохранителните

...
Служители на Службата за сигурност на Украйна, съвместно с правоохранителните
Коментари Харесай

Задържаха руски агент, готвел атентат срещу Зеленски

Служители на Службата за сигурност на Украйна, взаимно с правоохранителните органи на Полша, задържаха през днешния ден поляк, за който се допуска, че е сътрудничил на съветското военно разузнаване. Според СБУ арестуваният е бил вербуван от съветските специфични служби и им е предложил подпомагане за нападение против украинския президент Володимир Зеленски.
" Според следствието проектът на обвинения е бил да събере и съобщи на страната-агресор информация за сигурността на летище Rzeszow-Jasieńka. Не единствено това, той е предложил и да помогне на съветските служби за сигурност да възнамеряват вероятно нападение против украинския президент Володимир Зеленски по време на престоя му в Полша ", се споделя в изказване на СБУ в канала ѝ в Telegram.
През есента на 2023 година Владимир Зеленски даде изявление за таблоида The Sun. В него украинският водач съобщи, че от началото на войнта до момента са били осъществени най-малко " пет или шест " опита за нападение против него. През февруари 2022 година Зеленски написа в своя микроблог, че Русия го е определила за " цел номер едно ".
През март 2024 година Зеленски съобщи, че по време на срещата му с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на пристанището в Одеса градът е бил нападнат по въздуха. Руската войска на същия ден, твърди съветското министерство на защитата, е нанесла удар по хангар в пристанищния регион на Одеса. Според министерството хангарът е бил употребен за образование на безпилотните катери на ВСУ. Коментирайки по-късно случая, първият заместник-постоянен представител на Рус
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР