Служители на музеи и галерии изразиха остро несъгласие с обява

...
Служители на музеи и галерии изразиха остро несъгласие с обява
Коментари Харесай

В галерия "Тейт" кафеджия взема повече от куратор

Служители на музеи и галерии показаха остро противоречие с публикация за работа, пусната от лондонската изложба " Тейт Бритън " за шеф на веригата кафенета на галериите. Причината за недоволството е, че оповестената заплата е 40 000 паунда на година, което е повече от тази на кураторите на " Тейт ". Според уеб страницата за сравняване на заплати Glassdoor средното годишно заплащане на куратор в лондонски музей е 37 300 паунда. 

Според музейните чиновници в отговорностите им влиза цялостното основаване на една галерия - от измисляне на концепцията, създаване на тактика, изследване на художниците, до образуване на съпътстващите изявления и събития, до момента в който в обявата за кафе шеф е посочено, че претендентът би трябвало да схваща от хубаво кафе и другите способи за приготвянето му. 

" Тейт Бритън " отбрани решението си, като съобщи, че не е почтено да се съпоставя заплащането на шеф на отдел с това на куратор. " Всички департаменти в галериите на " Тейт " извършват разнообразни функции с разнообразни отговорности и получават съответното възнаграждение ", споделиха от галерията и допълниха,че почитат всичките си чиновници и им заплащат въз основа на това, което са изработили. В взаимозависимост от това какъв брой големи екипи ръководят,  ръководителите им получават сред 40 и 50 000 паунда на година.  

През 2017 г. Асоциацията на музеите съобщи, че ниското възнаграждение се счита за главен проблем в бранша и че заплатите не стигат, с цел да покрият главните месечни разноски. Според изявление пред " Гардиън " на Алън Лайтън, основен секретар на работническата организация Prospect, заплащането на експерти в региона на културата е " извънредно ", макар че без профилиран личен състав няма да има нито музеи, нито галерии.

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР