Служител в зоопарка в Синсинати е трябвало да бъде хоспитализиран,

...
Служител в зоопарка в Синсинати е трябвало да бъде хоспитализиран,
Коментари Харесай

Служител на зоопарка в Синсинати е хоспитализиран, след като е ухапана от силно отровна гърмяща змия

Служител в зоопарка в Синсинати е трябвало да бъде приет в болница, откакто е била ухапана от мощно отровна гърмяща змия в четвъртък, се споделя в изказване на зоопарка, получено от Партньор на CBS WKRC.

Зоологическата градина сподели, че жертвата, която е била чиновник в отдела за влечуги, е била ухапана към 16:00 часа. локално време от източна диамантена гърмяща змия в „ зона зад кулисите “ и гости не са били изложени на риск.

Зоологическата градина сподели, че прогнозата на служителката е добра, заяви WKRC.

откакто тя е била ухапан от източна диамантена гърмяща змия, до момента в който оставяше пакет във Флорида. Моне Робинсън сподели пред WPTV, че е изпитвала мощна болежка, само че е имала членове на фамилията си с нея, до момента в който се е възстановявала в болничното заведение.

Източната диамантена гърмяща змия е най-голямата гърмяща змия в света и най-голямата отровна змия в Северна Америка, оповестява уеб сайтът на зоопарка. Змията, която нормално търси заслон в дупки и изкоренени дървета, яде дребни бозайници и птици и „ играе значима роля като главен див звяр в хранителната верига “.

Източните диамантени гърмящи змии са известни с отровната си ухапка, което може да бъде съдбовно за хората, съгласно Smithsonian National Zoo & Conservation Biology Institute. Змията създава отрова, наречена хемотоксин, която убива алените кръвни кафези и предизвиква увреждане на тъканите.

Смъртните случаи от ухапвания от гърмяща змия са редки заради съществуването на противоотрова, съгласно Smithsonian. Те обаче се срещат. Миналата година 80-годишен откривател на змии умря след захапване от гърмяща змия. Също през 2022 г. 6-годишно момче почина дни откакто беше ухапано от гърмяща змия по време на фамилно каране на колело покрай Колорадо Спрингс.

Центровете за надзор на отравянията във Флорида препоръчват, че в случай че бъде ухапано от източен елмаз, потърпевшите не би трябвало да " не ползват турникет или лед, защото те утежняват вредите ", нито би трябвало да " разрязват кожата и да изсмукват отровата ". Центърът за надзор на отравянията сподели: „ Отидете до най-близката болница. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР