Служител в структурата на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) в Пловдив

...
Служител в структурата на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) в Пловдив
Коментари Харесай

Инспектор в ДАИ взе книжката на общински служител, вдигнал колата му с паяк в Пловдив

Служител в структурата на Държавната автомобилна ревизия (ДАИ) в Пловдив е свалил номерата на репатрак и е лишил книжката на служащ в общинското дружество (ОП) " Паркиране и репатриране ", който вдигнал с " паяка " персоналния му автомобил поради погрешно прекъсване. Общината ще апелира формирания акт, заяви Българска национална телевизия.

ДАИ (Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " - б. р.) прави вътрешна инспекция по случая, която би трябвало да откри дали инспекторът е злоупотребил със служебното си състояние.

Колата била вдигната общинския репатриращ автомобил, тъй като била погрешно паркирана пред ДАИ-Пловдив. " След като минахме с " паяка ", констатирахме нарушаване на кола, която е спряла пред знак, с който е неразрешено прекъсването и паркирането и надлежно взехме ограничения, с цел да бъде отстранена от мястото. След което я докарахме колата тука и тръгнахме за различен сигнал ", споделя Николай Атанасов от общинското дружество " Паркиране и репатриране ".

Собственикът на вдигнатия автомобил, обаче се оказал чиновник на ДАИ. Когато видял, че колата я няма, отишъл на наказателния паркинг, с цел да си заплати санкцията. " Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрекъснато наскърбява, заплашва нашите чиновници, също по този начин твърди, че ще се върне и ще - изтъквам - ще видите какво ще се случи ", показва Нъшан Деркалестаниан, шеф на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".

Инспекторът се ядосал и залепил фиша с санкцията си върху будката на наказателния паркинг. Заедно със собствен сътрудник причакал " паяка " и почнала изненадваща инспекция. На водача на репатрака бил формиран акт и му била отнета книжката, а номерата на репатрака били свалени. " Констатираните нарушавания са липса на лиценз за осъществяване на публичен превоз, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница ", изяснява Деркалестаниан.

" Казаха, че наложително би трябвало да ми вземат книжката, наложително би трябвало да спрат автомобила. Не работя сега - нито работя, нито си карам персоналната кола. Вързаха ми ръцете отвред ", показва от своя страна водачът на " паяка " Димитър Стоянов. Той подписал формирания акт с възражения. Такива има и шефът на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " и по тази причина санкцията от ДАИ ще бъде обжалвана.

" Считаме, че всички констатации са неоснователни, защото общинско дружество " Паркиране и репатриране " град Пловдив не прави комерсиална активност. Нашата функционалност, на общинското дружество е предварителна защита на осъществяваните административни нарушавания на територията на община Пловдив ", разяснява Нъшан Деркалестаниан.

Ден след случая контрольор на централното ръководство на ДАИ в София дошъл в Пловдив, с цел да ревизира дейностите на инспектора. От " Автомобилна администрация " прецизират, че формираният акт е поради неналичието на лиценз за транспорти на товари. " Нека да проверим случая, да установим какви типове транспорти, какво МПС - тогава можем да дадем някакво умозаключение. Не можем да твърдим че има противозаконни транспорти без да сме открили обстоятелства и условия за осъществената инспекция ", отбелязва Антон Ставрев от " Автомобилна администрация ".

Заради това, че все още разполага с едно транспортно средство по-малко и единият водач е с отнета брошура, общинското дружество работи в понижен размер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР