Служител на Tesla на име Ханс фон Охайн е загинал

...
Служител на Tesla на име Ханс фон Охайн е загинал
Коментари Харесай

„Бяхме опитни зайчета“: Споделя съпругата на служител на Tesla, загинал в първата катастрофа на FSD системата

Служител на Tesla на име Ханс декор Охайн е умрял в автомобилна злополука на планински път в Колорадо. Неговата Tesla Model 3 е излязла от пътя, забила се е в дърво и е избухнала в пламъци. Това излиза наяве съгласно нов отчет на The Washington Post.

Ерик Роситер – другар на Охайн, който е бил в електрическия автомобил по време на злополуката през 2022 година и е оживял при случая споделя на първите спасители, че Охайн е употребявал функционалността за самостоятелно шофиране на Tesla (FSD), като возилото просто напряко е излязло от пътя.

Инцидентът, който Tesla до момента отхвърляше да признае обществено ще бъде първият прочут смъртен случай, обвързван с FSD системата на автомобилната компания. Разбира се, в случай че казаното от Роситър е правилно.

Въпреки, че Охайн е бил в нетрезво положение по време на злополуката, проверяващите са открили, че случаят не е типична злополука, провокирана от пийнал водач. Нивото на алкохол в кръвта му е било над 3 пъти по-високо от оптимално допустимото.

Сержант Робърт Мадън от Колорадо съобщи пред „ Post “, че няма следи от плъзгане. Това би означавало, че автомобилът се е опитал да спре преди удара. Но има „ следи от гуми “, което значи, че след злополуката към момента се е подавала мощ към гумите.

Мадън съобщи, че „ поради динамичността на конфликта и метода, по който автомобилът е излязъл от пътя, без да има данни за неочаквана маневра. Това дава отговор на задействането на функционалността за подкрепяне на лидера (FSD) “.

Мадън също по този начин разказва последвалия пожар, който е обхванал автомобила, като един от „ най-интензивните “ пожари, с които се е сблъсквал. Това се дължи се значително на литиево-йонните акумулаторни кафези, ситуирани в ходовата част на Tesla.

Причината за гибелта на Охайн е поемане на пушек и изгаряния, съгласно Post. Мадън съобщи, че той евентуално е щял да оцелее при злополуката, в случай че не е била интензивността на пламъците.

Нора Бас, вдовицата на Охайн, съобщи пред Post, че брачният партньор ѝ толкоз доста е вярвал във визията на Илън Мъск за бъдещето на самостоятелните транспортни средства, че е бил подготвен да понесе всичко. Само с цел да помогне за усъвършенстването на технологията за самоуправление на Tesla.

Но защото Tesla до момента е мълчала за гибелта на Охайн, тя съобщи пред изданието, че има възприятието, че тя и брачният партньор ѝ са били „ просто опитни зайчета “, които са изглаждали пропуските в технологията с подправено заричане за сигурност.

„ Независимо от това какъв брой пийнал е бил Ханс, Мъск твърди, че този автомобил може да се ръководи самичък и всъщност е по-добър от човек. Беше ни продадено подправено възприятие за сигурност. “

казва Бас пред Post

Отказът от отговорност на Tesla за нейната сегашна технология за самоуправление гласи:

„ Автопилотът, усъвършенстваният автопилот и цялостната дарба за независимо шофиране са предопределени за потребление с изцяло деликатен лидер, който държи ръцете си на кормилото и е подготвен да поеме ръководството във всеки един миг. Въпреки, че тези функционалности са проектирани да стават все по-способни с течение на времето, включените сега функционалности не вършат автомобила самостоятелен. “

Възможността за цялостно самоуправление на Tesla към момента е в развой на бета тестване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР