Служител на Министерството на финансите на САЩ предупреди за рисковете

...
Служител на Министерството на финансите на САЩ предупреди за рисковете
Коментари Харесай

Служител на Министерството на финансите на САЩ вдига тревога относно рисковете за околната среда от незаконните прехвърляния на ирански петрол край Малайзия

Служител на Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвести за рисковете за околната среда от противозаконните прехвърляния на ирански нефт край Малайзия, заяви новинарският портал Malaysiakini в четвъртък, защото Съединените щати стесняват фокуса си върху финансирането на въоръжени групировки, преместени през Югоизточна Азия.

Съединените щати считат, че потенциалът на Иран да придвижва петрола си зависи от снабдители на услуги, основани в Малайзия, почитан чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати сподели тази седмица.

Длъжностното лице също сподели, че Съединените щати се пробват да попречат на Малайзия да стане пълномощия, където палестинската въоръжена формация Хамас може да набира и трансферира средства.

Брайън Нелсън, заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати за тероризма и финансовото разузнаване, сподели, че един от главните способи, по които Иран е набирал пари, е посредством продажбата на противозаконен нефт на купувачи в Източна Азия, заяви Malaysiakini.

Петролният терминал на пристанището на остров Харг се вижда в Иран на 12 март 2017 година Служител на финансовото министерство на Съединени американски щати предизвести за екологични опасности от противозаконни прехвърляния на ирански нефт край Малайзия. (Фатеме Бахрами/Анадолска агенция/Гети изображения)

„ Много от тези колета минават през водите към Малайзия и се товарят на плавателни съдове със съмнителна легитимност, които също могат да съставляват огромни опасности за околната среда и сигурността “, сподели той.

Нелсън изрази угриженост за всички страни, осигуряващи прекачване на противозаконен нефт „ от транспортен съд на транспортен съд “, защото сходни маневри могат да доведат до произшествия или нефтени разливи, които заплашват крайбрежията на Малайзия. нейни пълномощници, в това число Хамас, за набиране и прекачване на пари в Югоизточна Азия, добави Нелсън.

Той прикани тези, които желаят да поддържат филантропичната помощ за Газа, да дарят на реномирани благотворителни организации, с цел да подсигуряват средствата не са пренасочени другаде.

Нелсън и Нийл Макбрайд, основен консултант на Министерството на финансите, са на посещаване в Сингапур и Малайзия тази седмица, с цел да ускорят напъните за противопоставяне на финансирането и генерирането на доходи от Иран и неговите подставени лица.

Офисът на министър-председателя на Малайзия не отговори незабавно на искане за коментар.

Но министърът на вътрешните работи Сайфудин Насутион Исмаил сподели, че е предал позицията на страната във връзка с глобите на Нелсън по време на среща в четвъртък. Сайфудин сподели, че Малайзия ще се съобрази със глобите на Организация на обединените нации, само че няма да признае едностранно приложените наказания.

Той сподели пред кореспонденти, че също по този начин е уведомил Нелсън, че Малайзия е разследвала и е подхванала дейности против организация със подозрения за връзки с Палестина. Той не назова организацията.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР