Служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото в

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото в
Коментари Харесай

Главчев заплаши с уволнение здравния министър заради частната детска болница

Служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди да бъде анулирано признатото в петък решение за основаване на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София.

В държавното прессъобщение се показва, че „ ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет “ – т.е. от служебния министър на опазването на здравето Галя Кондева.

Ако отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от министъра на опазването на здравето, министър председателят Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста “, се показва в известието.

Действието на Главчев идва след голям брой отрицателни реакции – както от политици, по този начин и от публичния бранш, борещ се от години за построяването на държавна детска болница. Остро се изрече Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница, президентът Румен Радев и даже депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Решението на служебния министър председател идва и след вчерашната му отбрана на решението, когато се опита да  се оправдае, че частната болница единствено отчасти ще е педиатрия и ще лекува младежи над 18 години.

Изглежда никой не му повярва, а очевидно през днешния ден самият той към този момент не има вяра.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР