Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои причините

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои причините
Коментари Харесай

Уволненото ръководство на КЗП заменяло експерти с политически калинки

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов открои аргументите за промяната на управлението на Комисия за отбрана на потребителите (КЗП ).

В отговор на въпрос на News.bg Стоянов посочи, че е получавал доста сигнали за това, че КЗП са назначавали на мястото на специалисти с дълготраен опит хора, които изрично не дават отговор на изискванията за заеманата позиция. Уволненото управление на КЗП са знаели това, само че са ги назначавали на 4 и 6 часа краткотрайно, с цел да заобиколят условията
 Служебният кабинет смени напълно състава на КЗП
Служебният кабинет смени напълно състава на КЗП

Освободените членове ще търсят правата си в съда

Освен това Стоянов е получил и сигнали за назначено лице с тежко престъпно минало в един от районните структури . Затова Никола Стоянов ще чака от новото управление на КЗП отчет по тъкмо тези тематики.

Иначе с изключение на тези сигнали, измежду аргументите за уволнението на управлението на КЗП са и административни такива - ръководителят на контролния орган не отговарял на условията за заемането на този пост. Докладът, който бил импортиран за избор на нови членове на КЗП, не е бил координиран в Министерство на стопанската система от всички по веригата в министерството, а непосредствено е бил импортиран, което не дава отговор на законовата процедура. 
 Уволняват шефа на КЗП?
Уволняват шефа на КЗП?

Иван Френкев научил от медиите, че го освободжават, само че не е получил публично решение за това

От друга страна още от първия ден, когато пристигал сигнал от КЗП в Министерство на стопанската система, отрасловият министър го препращал автоматизирано на виновните институции . " На първия сигнал, който препратихме, незабавно реагираха с политическа конференция, в която споделиха, че им забраняваме да вършат инспекции ", подсети Стоянов.

Стоянов увери, че няма проблем с други структури на Министерство на стопанската система, с изключение на с това на КЗП . Проверките за райския газ се оказали политически пиар, тъй като два закона казвали кой имал право да продава химически детайли. 
 КЗП се оплака от опит за изчегъртване
КЗП се оплака от опит за изчегъртване

Иван Френкев увери, че няма всеобщи уволнения в Комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР