Служебният екип на Министерството на здравеопазването (МЗ) подкрепя категорично строителството

...
Служебният екип на Министерството на здравеопазването (МЗ) подкрепя категорично строителството
Коментари Харесай

МЗ подкрепя строителството на държавна болница за активно лечение на деца

Служебният екип на Министерството на здравеопазването (МЗ) поддържа изрично строителството на сграден фонд и съвременна инфраструктура за активността на държавна многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

За на следващия ден, 19 октомври, е планувана среща сред министрите на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството, за ускорение на процеса по утвърждението на подобаващия терен.

В началото на идната седмица в Министерство на здравеопазването ще се събере и екип, в който с изключение на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и отрасловите заместник-министри, ще бъдат поканени да се включат и шефът на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев ” - доктор Благомир Здравков, ръководителят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации.

Целта на тези диалози е да се обсъдят стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да може планът да бъде осъществен в оптимално къс период, допълниха от пресслужбата.

От Министерство на здравеопазването са дадени инструкции към управлението на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД по какъв начин да се работи, с цел да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за планиране и строителство на нова държавна многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца.

Вече е събрана информация и са прегледани всички препоръчани досега разновидности за парцели, подобаващи за строителство с посочената цел. Съветът на шефовете на държавното сдружение е претрупан с подготовката на план на нужната конструкция на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която ще бъде направено заданието за планиране и строителство и ще бъде определен теренът с най-подходящо местонахождение и инфраструктурни характерности, прибавиха от пресслужбата.

Лекари и цивилен организации показаха по-рано през днешния ден в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция общо мнение в поддръжка на изграждане на държавна детска болница.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР