Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че нейни служители

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че нейни служители
Коментари Харесай

Украински служби разкриха план за убийството на Зеленски

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви, че нейни чиновници са разкрили проект за убийството на президента Володимир Зеленски и други високопоставени ръководители на страната. Задържани са двама полковници от ръководството на държавната защита за държавна измяна и подкрепяне на терористичен акт, предадехо международни организации.

" Контраразузнаването и следователи от СБУ провалиха проект на ФСБ (Федералната работа за сигурност на Русия) за очистване на президента на Укарйна и други представители на висшето военно-политическо управление на страната ", се споделя в известието на службата.

Планът, съгласно тази информация, трябвало да се реализира от агентурна мрежа, която навреме била разобличена от СБУ със съдействието на Управлението на държавната защита. 

Мрежата, включвала и двама полковници, предавали секретна информация на Русия, била ръководена от Москва. Една от дилемите била да се намерят реализатори измежду военните, доближени към защитата на президента, които да го вземат за пленник, а по-късно да го убият.

Заедно със Зеленски са били нарочени, както ръководителят на самата СБУ Васил Малюк, по този начин и този на военното разузнаване ГУР Кирило Буданов, като Буданов трябвало да бъде премахнат преди Великден, с ракетен удар по мястото, където се намира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР