Службата за сигурност на Украйна СБУ разобличи агентурна мрежа, организирана

...
Службата за сигурност на Украйна СБУ разобличи агентурна мрежа, организирана
Коментари Харесай

Украйна разби руска мрежа - готвела покушение срещу Зеленски

Службата за сигурност на Украйна СБУ разобличи агентурна мрежа, проведена от съветската ФСБ, която е подготвяла убийството на президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Униан.

Задържани са двама полковници от Управлението за държавна защита, оповестяват от СБУ.

" Контраразузнаването и следователи на СБУ осуетиха проекти на ФСБ за очистване на президента на Украйна и други представители на висшето военно-политическо управление на страната. Плановете е трябвало да осъществя агентурна мрежа, която авансово беше разобличена от Службата за сигурност на Украйна при съдействието на управлението на Управлението за държавна защита УГО. В състава на мрежата, чиято активност ФСБ е курирала от Москва, са влизали двама полковници от УГО, които са предавали секретна информация на Русия. “ – се споделя в изказване на СБУ.

На сътрудниците е било предоставено да намерят реализатор, който да вземе Зеленски за пленник, а по-късно да го ликвидира. Търсели са подобен човек измежду военните, доближените и защитата на президента.

Освен Зеленски групата е възнамерявала да ликвидира шефа на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк, началника на разузнаването Кирило Буданов и други високопоставени чиновници. Смятали са убийството на Буданов да бъде осъществено преди Великден.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР