Случвало ли ви се е някога да се питате: Нямам

...
Случвало ли ви се е някога да се питате: Нямам
Коментари Харесай

Правилото на 5-те часа: как да научите нови неща, когато нямате време за нищо

Случвало ли ви се е в миналото да се питате: „ Нямам ли време за това “? Оказва се, че това по какъв начин прекарвате скъпите си часове може да е ключът към триумфа, съгласно идея, известна като 5-часовото предписание.

В 24-часов ден средностатистическият човек спи към осем часа, оставяйки 16 часа будно време, което може да се употребява рационално. Като извадим работното време и домакинските отговорности като готвене, ни остава доста време за персонални въпроси.

Тук влиза правилото за 5-те часа. Това предписание, въведено от Бенджамин Франклин и подкрепено от модерни магнати като Илон Мъск, Опра Уинфри и Бил Гейтс, приканва да се отделя един час дневно, пет пъти седмично, за учене, размисъл и съзерцаване, пише Big Think. Не става въпрос за прибавяне на повече стрес към деня ви, а за вложение в персонално израстване.

Основната концепция е елементарна: отделяйки време за образование, вие упражнявате мозъка си, подобрявате уменията си и развивате дисциплинираност. Правилото за 5-те часа не значи да се удавите в учебниците след дълъг ден, а да възприемете метод на мислене за непрестанно рационализиране.

И по този начин, по какъв начин можете да започнете да практикувате правилото за 5-те часа, без да се чувствате претрупани?

Научете своя метод

Ученето не значи да си заровите носа в книга. Независимо дали става въпрос за подкасти, аудиокниги, ток радио или онлайн публикации, има разнообразни способи да задоволите любознанието си. Ключът е да намерите това, което работи най-добре за вас.

Експериментирайте и прегърнете неуспеха

Успехът не е да се натъкнеш на прикрито богатство, а да опиташ и да се провалиш и по-късно да опиташ още веднъж. Експериментирането, съгласно създателя Тим Харфорд, включва намиране на нови хрумвания в управляем мащаб, учене от неточности и адаптиране. Така че излезте от зоната си на комфорт и прегърнете процеса на разкриване.

Помислете за вашето пътешестване

Думите на Самюъл Бекет „ Опитайте още веднъж. Провалете се още веднъж. Провалете се по-добре “, акцентират значимостта на размисъла. Независимо дали водите дневник, размишлявате или обсъждате прекарвания, времето, което прекарвате в размисъл върху деня и грешките си, трансформира неуспехите в скъпи благоприятни условия за учене.

Защо да се придържате към правилото за 5-те часа? Най-малкото може да ви направи по-интересни на фамилни събирания. В най-хубавия случай може да бъде катализатор за персонален и финансов триумф. Така че помислете дали да не инвестирате единствено един час дневно в себе си – ще се изненадате от разликата, която това ще направи в живота ви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР