Случаите на новия коронавирус в Бразилия нараснаха с 2817 и

...
Случаите на новия коронавирус в Бразилия нараснаха с 2817 и
Коментари Харесай

36 599 заразени с коронавирус в Бразилия

Случаите на новия ковид в Бразилия набъбнаха с 2817 и доближиха до 36 599, заяви министерството на опазването на здравето в събота, съобщи Ройтерс.

Бразилия има най-вече регистрирани случаи на заразяване в цяла Латинска Америка. Починалите от COVID-19 се усилиха с 206 до 2347.

Стотици стачкуваха в Рио де Жанейро, Сао Пауло и столицата Бразилия с искане на оставки на локалните губернатори поради наложените ограничаващи ограничения, които принудиха множеството предприятия да затворят за седмици. Протестиращите минаха по улиците с коли, камиони и мотоциклети и натискаха клаксоните в символ на митинг, заяви Асошиейтед прес.

Самият президент Жаир Болсонаро е сериозен към ограниченията и в петък уволни министъра на опазването на здравето поради несъгласията им по въпроса. В столицата Болсонаро повтори желанието си да стартира отваряне на стопанската система, предава Българска телеграфна агенция.

Според прогнозата на бразилската централна банка стопанската система на страната ще стартира да се възвръща от рецесията, породена от епидемията, през четвъртото тримесечие на годината, заяви Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР