Словенският колоездач Матей Мохорич от състава на ОАЕ записа победа

...
Словенският колоездач Матей Мохорич от състава на ОАЕ записа победа
Коментари Харесай

Словенец записа дебютна победа във "Вуелта", лидерите спестиха сили

Словенският колоездач Матей Мохорич от състава на ОАЕ записа победа в седмия стадий от Обиколката на Испания. Младият, 22-годишен играч победи за първи път в една от трите огромни обиколки при едвам четвъртото си присъединяване.

Мохорич впечатли по време на Джирото през май, а в този момент затвърди положителните усещания с етапен триумф на " Вуелта ".

Disfruta del último kilómetro de la victoria de @matmohoric en Cuenca ofrecido por @CarrefourES#CarrefourConLaVuelta#LV2017pic.twitter.com/KyzAa7TZIV
— La Vuelta (@lavuelta) August 25, 2017

Най-дългият стадий в тазгодишната конкуренция – 207 км от Лирия до Куенка не предложи толкоз доста изкачвания и имаше съвършен профил за откъснала се група. Точно подобен сюжет се сбъдна, като Мохорич беше един от 16-те колоездачи, които се откъснаха рано.

След последната височина от трета категория словенецът нападна самоуверено в спускането и се откъсна от опитния Хосе Хоакин Рохас от " Мовистар ". Със независима езда словенецът пресече първи финала за 4:43.35 часа, а на 16 секунди след него остана Павел Полянски. Полякът за втори следващ ден зае второ място. Трети се подреди Рохас.

Carlos Betancur to have facial surgery after Vuelta a España crash - Cycling Weekly https://t.co/2wAlaR0awnpic.twitter.com/BbC1n3ibo3
— Cycling News (@CyclingNewz) August 25, 2017

В колоната не започва един от мощните състезатели на " Мовистар " Карлос Бетанкур, който падна неприятно в шестия стадий. Колумбиецът финишира героичен в четвъртък, само че поради фрактура на десния гален и лицеви контузии в региона на устата напуща " Вуелта ".

 Състезателите на
© EPA

Състезателите на " Скай " караха през целия ден в челото, пазейки водача си Фрум.

Фаворитите в генералното класиране избраха да се дебнат, като не желаеха да хабят непотребни запаси преди двата тежки планински стадия през уикенда. По обвързване " Скай " задаваше темпото на главната група, като задачата на отбора беше да пази Крис Фрум.

40 км преди финала британците пробваха да изненадат противниците си в права със непряк вятър и провокираха малко скъсване в главната група, само че за малко. След това състезателите на " Скай " понижиха темпото и бегълците се откъснаха на повече от 8 минути.

Así fue la entrada del grupo de favoritos en Cuenca. #LV2017pic.twitter.com/TE0zn4i1TH
— La Vuelta (@lavuelta) August 25, 2017

На заключителното нанагорнище офанзиви нямаше, само че темпото беше високо, което затрудни някои състезатели. Всички водачи обаче се събраха във финалните километри и приключиха дружно на 8:38 минути след Мохорич.

Благодарение на огромния задатък на бегълците Йетсе Бос от " Мансана ", който финишира седми на 29 секунди се намърда в Топ 10 на класирането. Холандецът към този момент е седми в подреждането на 46 секунди от лидера от Фрум.

 Сериозни дейности в колоната нямаше и Контадор можеше да хапне в придвижване.
© EPA

Сериозни дейности в колоната нямаше и Контадор можеше да хапне в придвижване.

Утрешният осми стадий е напълно за състезателите, които се борят за крайната победа. Отсечката от Елин до Шорет де Кати е 199.5 км и предлага три съществени изкачвания – две от трета и едно от първа категория.

Решителната височина Шорет де Кати е дълга 5 км със междинен надолнище от 9%, а тук-там има така наречен рампи с надолнище от 18%. След стръмното нанагорнище следва близо 3-километрово втурване, където стадият финишира.

Шорет де Кати е преодолявана пет пъти във Вуелта, като за последно това се случи през 2010 година Височината постоянно се печели от мощни катерачи, само че в никакъв случай от кандидат за крайната победа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР