Словения става зелена. В центъра на Любляна е забранено влизането

...
Словения става зелена. В центъра на Любляна е забранено влизането
Коментари Харесай

Любляна иска отново да е зелена столица на ЕС

Словения става зелена. В центъра на Любляна е неразрешено влизането на коли. Целта е Любляна още веднъж да стане Европейска зелена столица, откакто един път го реализира през 2016г. За тази цел неотдавна бяха засадени 70 000 нови дървета и бяха основани пешеходни пътеки. Това значи, че сега 75 % от словенската столица е покрита със зелени площи. Жителите се нуждаят още повече от по-зелени други възможности.
Беше ужасно да видиш, че към този момент можеш да отидеш и да пиеш кафе край реката, да се наслаждаваш на гледката и да наблюдаваш хората, които се разхождат в близост, без да има коли, които могат да нарушат спокойния миг.
Клемен Гостик, началник на районната организация за развиване

Понастоящем в историческия център на Любляна се движат единствено дребни електрически рейсове, които возят туристите, пазаруващи в магазините, или възрастните хора до магазини и медицински пунктове. Градската администрация възнамерява и нов пресечен канал по река Любляница, който да води посетителите до главните забележителности. Общественият превоз също ще бъде интензивен, тъй че две трети от Словения да могат да бъдат достигнати от столицата в границите на един час.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР