Сливен. От днес, 8 декември, отпада задължителното тестване и на

...
Сливен. От днес, 8 декември, отпада задължителното тестване и на
Коментари Харесай

От днес, 8 декември, отпада задължителното тестване и на учениците и в община Нова Загора заради заболеваемост под 250 души на 100 000 лица от населението

Сливен. От през днешния ден, 8 декември, отпада наложителното тестване и на учениците и в община Нова Загора поради заболеваемост под 250 души на 100 000 лица от популацията, оповестиха от регионалната администрация по данни на Регионалното ръководство на образованието. Неотдавна поради спад в заболеваемостта под 250 души отпадна и тестването на учениците в общините Котел и Твърдица. В община Сливен заболеваемостта е 285,43 за последното денонощие. Обучението в учебните заведения продължава присъствено, като проучването с щадящи проби на учениците ще се организира всеки понеделник. Информацията за разпространяването на ковид се наблюдава всекидневно. Всеки ден РЗИ осведоми РУО за настоящите данни. Средната заболеваемост за Сливенска област е 246,51 на 100 000 лица от популацията.

През последното денонощие са диагностицирани 36 нови заболели, измежду които преподавател и двама възпитаници. 57 души са излекувани.

За страдание, починаха 9 пациенти с COVID-19 и съпътстващи болести, на възраст сред 83 и 51 години. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилиите и околните.

70 413 са поставените дози ваксини от началото на акцията до 6 декември, в това число. 38 373 поданици на региона са със приключен имунизационен статус.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР