Препис: Кметът на Сан Антонио Рон Ниренберг за „Face the Nation“, 30 юли 2023 г.

...
Следва препис от интервю с кмета на Сан Антонио Рон
Коментари Харесай

Следва препис от интервю с кмета на Сан Антонио Рон Ниренберг, излъчено в „Face the Nation“ на 30 юли, 2023.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега се обръщаме към продължаващата гореща вълна, която постави голяма част от югоизточната част на Съединените щати под опасни горещини от Флорида до Тексас. Сан Антонио постави рекордно висок индекс на топлина този месец. И неговият кмет Рон Ниренберг се присъединява към нас с още. Добро утро и на Вас, г-н кмете.

КМЕТ РОН НИРЕНБЕРГ: Добро утро, Маргарет.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Какво е въздействието на тези високи горещини? Търсенето на електроенергия? Какво прави това на вашата общност?

КМЕТ НИРЕНБЕРГ: Е, ние продължаваме да поставяме рекорди всяка седмица по отношение на търсенето на електроенергия. Нашите спешни повиквания за топлинно изтощение, топлинни заболявания са се увеличили с 50% от миналата година, която сама по себе си беше рекорд. Така че това е опасна гореща вълна, с която се сблъскваме - само с безмилостно излагане на топлина ден след ден. Така че със сигурност сме благодарни за един президент сега, който третира тази гореща вълна с спешността, която според мен е необходима. Особено предвид факта, че едно от предизвикателствата пред нас е, че градовете в Тексас се борят с нашата законодателна власт и нашето щатско правителство за местен контрол. Опитваме се да защитим жителите и работниците и те правят всичко възможно, за да предотвратят това.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Вие говорите, че президентът Байдън го прави сега, чрез Министерството на труда, предупреждение за опасност от топлина, така че ще гарантира на работниците защита, свързана с топлината. Но се чудя в Сан Антонио, наистина ли виждате работодатели да отказват на открито

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР