След звездният отчет за приходите на Nvidia и последвалото покачване

...
След звездният отчет за приходите на Nvidia и последвалото покачване
Коментари Харесай

Всеки може да е програмист с помощта на генеративният изкуствен интелект, казва шефът на Nvidia

След звездният доклад за приходите на Nvidia и последвалото повишаване на акциите на компанията, нейният основен изпълнителен шеф Дженсън Хуанг предвижда, че светът навлиза в „ нова компютърна епоха “.

Той споделя, че всеки може да бъде програмист, като просто приказва на компютъра и желанията му ще бъдат изпълнени.

Вече няма да се постанова програмистите да пишат редове код, единствено с цел да се появи ужасяващото известие „ fail to compile “ (не се компилира) поради изчезнала точка и запетая.

Как ще стане това? С помощта на генеративен изкуствен интелект, сподели Хуанг по време на главната си тирада на форума Computex в Тайван в понеделник.

По време на първата си обществена тирада след пандемията, Хуанг показа нова платформа за суперкомпютри с изкуствен интелект, наречена DGX GH200, ориентирана към построяването на генеративни модели на изкуствен интелект.

Генеративният ИИ е тип технология с изкуствен интелект, която може да основава разнообразни типове наличие, в това число текст, изображения, аудио и синтетични данни.

„ Този компютър не се интересува по какъв начин го програмирате, той ще се опита да разбере какво имате поради, тъй като има тази невероятна опция за образование посредством огромен езиков модел и по този начин бариерата за програмиране е необикновено ниска. Ние преодоляхме цифровото разделяне. Всеки може да е програмист. Сега просто би трябвало да кажете на компютъра какво желаете. “

посочи Хуанг

Nvidia твърди, че генеративният ИИ е „ най-важната компютърна платформа на нашето потомство “, защото хората и фирмите се стремят да основават нови приложения и да употребяват генеративния ИИ в процеса на работа.

Творците ще могат да основават изображения с елементарна текстова подкана, а програмистите ще могат да ускорят успеваемостта си за създаване на приложения и премахване на неточности, обявиха от компанията. Дори архитектите могат да генерират 3D модели от 2D проекти.

„ Във всяка една компютърна епоха можете да вършиме разнообразни неща, които не са били вероятни преди. “

продължава Хуанг

Той изясни, че тази компютърна епоха е „ специфична в няколко връзки “.

Главният изпълнителен шеф съобщи, че генеративният изкуствен интелект е в положение да схваща информация, друга от текст и цифри. Той „ към този момент може да схваща мултимодалността, което е повода тази компютърна гражданска война да окаже въздействие върху всяка промишленост “, прибавя той.

За разлика от обичайните модели за създаване на компютърни приложения, които изискват нови приложения и нов хардуер, с цел да се приспособят към достижения като изкуствения разсъдък, Хуанг съобщи, че генеративният изкуствен интелект ще може освен да повлияе на нови приложения, само че и да усъвършенства старите.

„ Всяко съществуващо приложение ще бъде по-добро с помощта на ИИ. Той може да успее да усъвършенства даже остарели приложения. “

добави още той
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР