След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време

...
След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Следим ефекта от всяко разхлабване на мерките, не бързаме


След всяко разпределяне на мярка се изисква най-малко малко време с цел да се види резултата от нея, разяснява ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг по отношение на следващото решение за отпадане на част от рестриктивните мерки. Той бе безапелационен, че не може един ден да се отворят парковете, а на идващия да се събират хората по пейките. Нека да проследим резултата от това нещо. Трябва да има задоволително време да се натрупат данни какво се случа и има ли утежняване на обстановката, изясни Мутафчийски.

По думите му би трябвало непрестанно и да се резервира като устойчива наклонност укрепването на лечебните заведения, снабдяването и презапасяването им с самостоятелни защитни средства, с медикаменти, образование на личния състав за взаимозаменяемост. Тенденцията е устойчива – 11% се заразяват от медицинския личен състав на този стадий. Така че това е едно от най-важните неща, добави началникът на НОЩ.

Всяка мярка, която се отпуска, би трябвало да бъде оценена по какъв начин се отразява в България, какъв е интернационалния опит в отпущането на ограниченията. Целият свят се учи сега по какъв начин да работи в изискванията на Коронавирус – 19. Няма подготвени отговори в това нещо, сподели още Мутафчийски.

Той заяви също, че не престават проучванията и тестванията във Видинско. Тези осем души, които бяха оповестени тази заран, са контактни лица на работещите в домовете, посочи ген. Мутафчийски. Продължават издирванията на контактни лица, тестуването и задушаване на цялото огнище.

Началникът на ВМА разяснява и лекуването на инфектирани с COVID-19 посредством кръвна плазма. И двамата пациенти с прелята кръвна плазма са в доста положително положение. Клиничните им индикатори се усъвършенстват. Единият от тях е интубиран, като се чака скоро да се екстубира. Целият екип чака положителните вести и когато ги има, ще ви уведомим за развиването, посочи ген. Мутафчийски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР