След увеличението на цените, обявено днес от БДЖ, билета от

...
След увеличението на цените, обявено днес от БДЖ, билета от
Коментари Харесай

Билетът за влак от Пловдив до Асеновград става 2лв., пътуването до Бургас поскъпва с 3лв.

След нарастването на цените, оповестено през днешния ден от БДЖ, билета от Пловдив до Асеновград ще стане 2 лева. Припомняме, че от 7 май пътуването с трен ще стане с към 20% по-скъпо за цялата страна.
Прочетете още
" Цените на билетите не са увеличавани от 2012 година насам. Единствено имаше отчасти нарастване с 1,8% през 2020 година ”. Това разяснява пред TrafficNews шефът на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” в Пловдив Ангел Даскалов по отношение на актуализацията на цените. 

" Билетът от Пловдив за Бургас от 16,25 лв. се покачва до 19,20 лв., а до Стара Загора от 8,10 лв. - на 9,80 лв.. Подновяването на преносимия състав е основен приоритет, по тази причина немските железници ще доставят 76 вагона, които ще бъдат оборудвани с климатици и осведомителни системи ", изясни Даскалов.



От БДЖ аргументираха решението с инфлацията и нарасналите разноски на сдружението. Без смяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на алегорична стойност от 1 лев.

Превозът на деца до 7-годишна възраст ще се реализира гратис против даване на документ, удостоверяващ възрастта на детето, и наложително издаване на билет с нулева стойност.

За направлението София-Бургас-София за двупосочен билет за бързия трен за втора класа от 30 лв., цената на билета става 36,70 лв.. За същото направление, само че за трен в първа класа от 30 лв., цената ще бъде малко над 38 лв..

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР