След успешното представяне на програмата на Плевенска филхармония Магията на

...
След успешното представяне на програмата на Плевенска филхармония Магията на
Коментари Харесай

С есенно турне Плевенска филхармония и Йордан Камджалов представят “Магията на музиката”

След сполучливото показване на програмата на Плевенска филхармония „ Магията на музиката “ тази пролеттурнето, което под диригентството на енигматичния диригент Йордан Камджалов показва музика, внушаваща по безапелационен метод концепцията за празник в голям брой български градове, зарадва българската аудитория и през знойното лято.



В четири поредни дни на есенния октомври, когато лятото към момента припомня за себе си, турнето „ Музикална магия “ продължи с концерти в Русе и Силистра, като не пропусна и мястото, от където му беше обещано началото – Плевен, а на 5-ти октомври, програмата ще бъде показана в морския град Несебър.

Разговаряме с диригента Йордан Камджалов, за който е присъщ харизматичният метод, по който управлява музикантите на сцената, водещ до едно цялостно обединение на оркестър и аудитория.

„ Да, по този начин е - това са доста разнообразни градове, разнообразни сезони, само че общото, което остава и което ме and впечатлява на всички места са усмивките на хората – усмивките в сърцата след концертите.

Една неповторима стратегия със заглавие „ Музикална магия “ мина през доста разнообразни зали, друга звучност, друга аудитория и несъмнено през разнообразни сезони само че това, което ме впечатлява на всички места и ме кара да не преставам с още повече сила и религия в това дело е, по какъв начин виждам едни хора, изморени след работа, носещи присъща за нашите географски ширини потиснатост и депресивност, и с каква светлина, усмивки и искра в очите излизат от залата. Това е нещо в действителност впечатляващо и очевидно доста хора виждат в изкуството един кей на хубост и хармония.

С Плевенска филхармония и „ Музикална магия “ това го посяхме в хиляди сърца в цяла България и това ме прави доста благополучен “.

Както маестро Камджалов към този момент сподели пред Дарик радио, Плевен написа своя културна и обществена история, тъй като в „ епохата на великото мрънкачество “, тук се основава едно велико творчество и ентусиазъм “.

Изключително добре подбраната стратегия по концепция на шефа на Плевенска филхармония Любомир Дяковски „ Музикална магия “, която включва творби на създатели като Чайковски, Григ, Сарасате, Бизе, Брамс, Йохан Щраус, под диригентството на Йордан Камджалов, беше показана в градовете Плевен, Добрич, Варна, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Пловдив, Русе, Силистра и Несебър.

За Дарик, маестро Камджалов показа и за идното:

„ Много бих се радвал и доста хора го заслужават – да, продължаваме! Има най-малко още толкоз градове, които чакат „ Музикалната магия “ да се случи и там.

Много са задължаващи тези усмивки и тези очи, които виждаме след концертите. Мисля, че доста малко неща не престават по този начин откровено да радват хората и то неща, за които те са си платили, а не нещо, което се случва на улицата и хората да го получат там гратис.

Хората дават и не престават да влагат в вярата си да получат хубост и сила на сцената.

„ Музикална магия “ е концерт, който от първата до последната нота поддържа извънредно равнище на сила в изискванията на една неподправена тържественост “, сподели още маестро Камджалов.

Той разяснява приноса на шефа на Плевенска филхармония за основаването на програмата със заглавие „ Музикална магия “.

„ Много огромно изкуство е да се откри такава стратегия и истината е, че концепцията беше на господин Любомир Дяковски. Обикновено концепциите и изобретенията са мои, само че този път съм доста признателен на господин Дяковски и съм му доста признателен за това, че ни „ хвърли “ всички в „ музикалната магия “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР