След това, за период от шест месеца – до 28

...
След това, за период от шест месеца – до 28
Коментари Харесай

Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора

След това, за интервал от шест месеца – до 28 април 2025 година, същата позиция ще заема Симона Велева

Габриела Наплатанова ще е краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ) от 28 април до 27 октомври. След това, за интервал от шест месеца – до 28 април 2025 година, същата позиция ще заема Симона Велева. Такова решение бе взето на изключително съвещание на регулатора през днешния ден.

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за изпълняващи длъжността ръководител на Съвет за електронни медии се стигна след четири несполучливи гласувания на четири следващи съвещания на членовете на регулатора.

Предложението двете да извършват длъжността в два поредни интервала от по шест месеца бе направено от Пролет Велкова - член на регулатора. То бе подкрепено от Пролет Велкова, сегашния ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, Габриела Наплатанова и Симона Велева. Галина Георгиева гласоподава с " въздържал се ".

Според процедурата за избор на ръководител на Съвет за електронни медии решението се взима с квалифицирано болшинство. Ако такова не бъде реализирано в три следващи гласувания, то нов ръководител се избира с нормално болшинство. При липса на решение и на четвъртото гласоподаване се избира изпълняващ длъжността ръководител на регулатора.

В рамките на разискванията номинирани за ръководител на Съвет за електронни медии бяха членовете Габриела Наплатанова и Симона Велева. Нито една от двете кандидатури не събра нужния брой гласове на извършените четири съвещания.

Досегашният ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова бе отпред на регулатора в два поредни мандата, като актуалният ѝ изтича в неделя, на 28 април.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР