След срещата на САЩ, Япония и Филипините във Вашингтон, ръководителите

...
След срещата на САЩ, Япония и Филипините във Вашингтон, ръководителите
Коментари Харесай

САЩ, Япония и Филипините опитват да създадат хаос в региона на Южнокитайско море

След срещата на Съединени американски щати, Япония и Филипините във Вашингтон, ръководителите на трите страни оповестиха, че ще засилят съдействието си в региона на защитата за поощряване на сигурността и просперитета в Индийско-тихоокеанския район и света. Те упрекнаха Китай в опит за едностранно променяне на настоящето състояние посредством мощ и показаха „ опасения “ за китайските дейности за поддържане на суверенитета в Южнокитайско, Източнокитайско море и други райони.

По отношение на съдействието в региона на сигурността трите страни обявиха, че Съединени американски щати и Япония ще продължат с поддръжката за усилването на качествата на филипинската брегова защита. Съединени американски щати, Япония и Филипините се оповестиха за основаване на механизма за разговора за морските каузи. Асошиейтед Прес заяви, че по време на тристранните договаряния Съединени американски щати са поели ангажимент, че в случай че филипинските самолети, кораби и войски бъдат подложени на офанзиви в Южнокитайско море, Съединени американски щати може да работят според „ Споразумението сред Съединени американски щати и Филипините за обща защита “.

Анализатори смятат, че поддръжката на Съединени американски щати за Филипините е доказателство за тяхното желание за основаване на безпорядък в района. Непрекъснатото основаване на разногласия в района на Филипините е шоу, посредством което те се надяват да получат военна поддръжка от огромна страна отвън района, а даже и икономическа помощ. А точно икономическото съдействие е другото прелъщение, дадено от Съединени американски щати на Филипините. В тристранното взаимно изказване се афишира, че ще се ускорят вложенията в инфраструктурата в района, в това число модернизиране на жп линии и пристанища, развиване на чиста сила и оформяне на верига за доставки на чипове. Съединени американски щати се пробват да преструктурира районната верига за доставки, с цел да се построи съюз за противопоставяне на Китай за блокиране на китайското икономическо развиване.

 Островите в Южнокитайско море са изконна китайска територия. Има исторически и юридически учредения за китайския суверенитет и морското право над островите в района. Провокативните дейности на Филипините са в прорез с постигнатата от двете страни „ Декларация за дейностите на разнообразни страни в Южнокитайско море “ и желанието за поддържане на районния мир и непоклатимост. Новата „ коалиция “ на Съединени американски щати, Япония и Филипините носи на района не сигурност и разцвет, а борба и опасност.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18320Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед19777Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед60036Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед26163Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед45736Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552628Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182142Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Иво Христов, избори, Съединени американски щати, нуклеарен спор
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР