След сигнал до медиите за полицейско насилие се извършва проверка,

...
След сигнал до медиите за полицейско насилие се извършва проверка,
Коментари Харесай

Разследват полицейско насилие след залавяне на пиян шофьор в Силистра

След сигнал до медиите за полицейско принуждение се прави инспекция, разпоредена от шефа на Областната дирекция на полицията в Силистра старши комисар Мартин Недялков.

Сигналът е подаден от бащата на 30-годишния Ерсун Белки , предава .

Становището на полицията и разказът на потърпевшия се припокриват само в частта, че е спрян от полицейски патрул и че е използвал алкохол .

Рано сутринта в събота 30-годишният Ерсун Белки се прибира у дома с два акта - за шофиране в нетрезво положение и за несъблюдение на полицейско предписание, които той е подписал без възражения.

Според полицейските чиновници форсира, когато автопатрул подава знак за прекъсване . Друга полицейски автомобил прави опит да спре лидера, само че още веднъж не се подчинява. Стига се до блокиране. Мъжът, който е във очевидно нетрезво положение , отхвърля да излезе от колата си и се постанова да бъде изведен, при което съгласно полицията пада на платното и получава пострадване на лицето – рана на челото над веждата.

Ерсун Белки обаче споделя друго. Мъжът признава, че е пил две чаши уиски. Дрегера регистрира 0,99 промила. Искал е да извикат кола за спешна помощ или да го съпроводят до дома му.

Той и фамилията му към момента не са подали тъжба, само че са безапелационни, че ще търсят правата си в съда.

Записите на видеокамерите, с които са оборудвани служебните коли, оповестява пресцентърът на полицията в Силистра, удостоверяват версията на чиновниците на реда.

Предстои да бъде осъществен обзор и на камерите на общинското видеонаблюдение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР