След седмици на упорити призиви Германия изглежда най-накрая се е

...
След седмици на упорити призиви Германия изглежда най-накрая се е
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Леопарди дебнат зад ъгъла

След седмици на упорити апели Германия наподобява най-сетне се е решила " да освободи леопардите ". Утре Берлин ще разреши на " Полша да изпрати немските съвременни танкове " Леопард 2 " на Украйна, предава " Блумбърг ". Дълго време немският канцлер отхвърля да даде " зелена светлина " за изпращане на машините от боязън да не предизвика Русия към ескалация на войната. Накрая той склони, само че при едно изискване: американците да изпратят своя еквивалент на " Леопард 2 " - " Ейбрамс ". 

Но в случай че Шолц е възнамерявал, че позицията на Пентагона срещу изпращането  " Ейбрамс " ще го избави от това да си съблюдава обещанието, не си е направил добре сметките - Байдън е склонил да обезпечи американските танкове, точно с цел да отключи клетката на " леопардите ", оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Разпускане на 48-ото Народно заседание на 3 февруари. Избори на 2 април. Това разгласи президентът Румен Радев, откакто през днешния ден организира съвещания с Централната изборна комисия за готовността й да провежда вота. Това значи, че Народното събрание има с изключение на тази седмица, още една за работа. 

Не че е несъмнено, че ще доживеем до изборите, де: Часовникът на Страшния съд ", или The Doomsday Clock, символичната мярка за това какъв брой близо е човечеството до световна злополука, през днешния ден бе подложен на единствено 90 секунди от среднощ. От 1947 година насам в никакъв случай не сме били по покрай краха на човешката цивилизация от в този момент, считат специалистите от Съвета на шефовете на списанието „ Bulletin of the Atomic Scientists “ на Чикагския университет.

Хубаво е обаче да знаем, че колкото и близко да сме до Края, човешката дивотия е безсмъртна - шефът на националните тимове към БФС Георги Иванов-Гонзо разгласи, че до момента в който заема поста си с национални екипи ще играят " единствено българи ". Дотук - нищо неприятно. Но легендата на " Левски " се почувства задължен да подчертае, че не му е прелестно да гледа играчи с " различен цвят на кожата " измежду " лъвовете ". И някъде в Бразилия предстоящ национал на България пропищя от тъга... 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР