След ротацията се виждам като вицепремиер, предстоят преговори, имам пълно

...
След ротацията се виждам като вицепремиер, предстоят преговори, имам пълно
Коментари Харесай

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, имам доверие на Габриел

След ротацията се виждам като вицепремиер, предстоят договаряния, имам цялостно доверие на Мария Габриел, това съобщи актуалният министър председател Николай Денков пред публицисти след формалната гала за стартиране на придвижването през тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.

" Мария Габриел има тези европейски полезности, които аз споделям, имаме общи цели. Но политическата среда е много сложна, тъй че всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана структура, която би трябвало да взима решения. За да можем да се оправим, би трябвало всякога доста правилно да се гледа кое решение зависи от Народното събрание, кое зависи от държавното управление, кое е обвързвано с регулатори, които не са нито към Народното събрание, нито към държавното управление. Това, което доста постоянно виждаме, е разбъркване на тези разнообразни функционалности и благоприятни условия и оттова търсене на решение по постоянно не най-правилния метод ", сподели още Денков.

Министър-председателят посочи, че не са водени спомагателни диалози, защото вицепремиерът Габриел е в чужбина. " Очаквам като се върне тя да даде знак по кое време е подготвена да проведем диалозите ", добави Денков.

На въпрос дали има терзание, че президентът Румен Радев ще забави ротацията, министър председателят съобщи, че не се интересува от това.

По мотив още веднъж коментар на Радев за това, че решенията се взимат на друго място и няма значение съставът на държавното управление, Денков съобщи, че няма визия какво е имал поради президентът.

" Това, което виждам, е, че решенията се взимат в Народното събрание и в Министерския съвет. Това, че Президентството евентуално има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на Президенството. Има си Конституция, има си разделяне на управляващите. Това, което постоянно виждам, е предпочитание да се нападат институции, които си извършват отговорностите тъкмо по този начин, както са записани в Конституцията и законите. Така че това е проблем, само че е проблем на Президентството ", уточни министър председателят Николай Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР