След оставката на Гари Кон, Стивън Мнучин има най-голям потенциал

...
След оставката на Гари Кон, Стивън Мнучин има най-голям потенциал
Коментари Харесай

Бивш банкер и филмов продуцент става топ икономически съветник на Тръмп

След оставката на Гари Кон, Стивън Мнучин има максимален капацитет да изземе функционалностите му на основен стопански консултант в Белия дом, написа Агенция Франс Прес. Бившият банкер и холивудски продуцент е мощно предан към президента или най-малко пред обществеността се стреми постоянно да слага във допустимо най-благоприятна светлина Тръмп и неговите стопански решения под мотото " Америка преди всичко ", съобщи БГНЕС. " Президентът не е протекционист ", съобщи Мнучин в петък, в изявление за телевизия Си Ен Би Си и добави, че " Тръмп не е образец за стандартен президент и точно по тази причина Съединени американски щати реализират резултати, каквито са били невъобразими преди. "

Като образец министърът на финансите уточни, че точно нарастването на икономическите наказания против Северна Корея от страна на Тръмп е повода Ким Чен Ун да оправи покана за среща на високо ниво сред Съединени американски щати и КНДР. Пред малкия екран Мнучин не пропусна да отбрани и решението на американския държавен глава, обвързвано с въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана, макар че по-рано точно той и Кон бяха срещу налагането на сходни цени. Сега той увери, че нововъведенията са " естествено продължение на президентските стопански политики " и увери, че Съединени американски щати обмислят да вкарат " изключения " измежду страните, за които митата ще важат.

БГНЕС напомня, че по-рано тази седмица шефът на Националния стопански съвет към Белия дом Гари Кон подаде оставката си поради плануваното от Вашингтон въвеждане на цени върху вноса на стомана и алуминий. Това бе следващият удар по администрацията на Тръмп, която се наложи да одобри значително оставки от изборите насам. Тази на Кон обаче се смята за най-важната до момента.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР