След няколкомесечно прекъсване в Бобошево отново има работеща аптека. Местните

...
След няколкомесечно прекъсване в Бобошево отново има работеща аптека. Местните
Коментари Харесай

В Бобошево отново има работеща аптека

След няколкомесечно спиране в Бобошево още веднъж има работеща аптека. Местните хора са удовлетворени, тъй като през този интервал са пътували за медикаменти до Благоевград и Дупница. Досега няколко пъти аптеката ту отваря, ту затваря порти. Младият фармацевт е от Благоевград е безапелационен, че има предпочитание да работи в дребния град.

От няколко дни аптеката в Бобошево, която е единствена в региона, още веднъж е отворила порти. Жителите на градчето са обнадеждени, че няма да се постанова да пътуват отново за медикаменти до прилежащите огромни градове.

Любчо Караджов: " Това е огромна облага за едно обитаемо место, би трябвало да се радваме, би трябвало на ръце да го носим това момче... щото не се намират елементарно аптекари. "

Василка Георгиева: " Разбрах, че аптеката работи до 18:00 часа, което е доста добре. "

Българска национална телевизия: На вас налагало ли ви се е, до момента в който нямаше аптека, да пътувате до други обитаеми места?

Иван Миладинов: " До Дупница отивах. "

Георги Манчев работи в Дупница. Когато ходел на работа, е купувал медикаменти на свои възрастни съграждани:

" Този човек, пенсионерът, няма кой да го обслужи, децата му са в чужбина, от кое място да вземе медикаменти. Ние сме комшии с него, ще ме помоли, ще му взема, само че другите по какъв начин работят... Откъде да си вземат медикаментите? "

Аптеката е значима и за хората в близките села. В Доброво, което е на 3-4 км от общинския център, малцината непрекъснати поданици са възрастни хора. До тук публичен транспорт няма от години. За медикаменти и за други потребности ги транспортира кметският наместник. Сега, по думите му, ще бъде малко по-удобно, тъй като когато се нуждаят от медикаменти, ще пътува единствено до Бобошево.

Шишман Боров - кметски наместник на с. Доброво: " Колко можем, фронта го поддържаме. Бабите въпреки всичко би трябвало да ги обслужваме. "

От Общинската администрация също са задоволени от откритото решение.

Милан Геров, зам.-кмет на община Бобошево: " Едно доста положително улеснение е това, да не пътуват до Дупница хората, да разполагат с медикаменти тук - по време на тия грипни епидемии изключително е ужасно нужно това нещо. "

Лариса Каменова - ръководител на Общински съвет - Бобошево: " Другото нещо, което е доста значимо е, че аптеката работи със Здравната каса и възрастните хора ще се възползват тъкмо от тази услуга. "

Аптекарят Емелиян Литов преди този момент е работил близо 5 години като магистър-фармацевт в Благоевград:

" По принцип съм от Благоевград, тъй че пътят не е кой знай какъв брой. Да, удовлетворен съм като цяло за момента. Българска национална телевизия: Работите всеки ден? - Всеки ден от сутринта до 18:00 часа съм тука. "

Местните хора се надяват, че аптеката няма да затвори още веднъж след няколко месеца. Засега такива са и желанията на младия фармацевт:

" Мисля да се задържа колкото мога по-дълго. "

Репортаж: Николай Янев, Иван Терзиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР