След няколко часа люти разправии, обиди и кавги от място,

...
След няколко часа люти разправии, обиди и кавги от място,
Коментари Харесай

След ожесточени разправии: ГЕРБ и ДПС избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

След няколко часа люти разправии, обиди и кавги от място, депутатите избраха единствения претендент за подуправител на Здравната каса (НЗОК) проф. Момчил Мавров, номиниран от ГЕРБ. Той беше подсилен от 103-ма народни представители от ГЕРБ и Движение за права и свободи. 83-ма от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия бяха „ срещу “. От ПГ на „ Възраждане “ единствено четирима бяха срещу, а от " ИТН " нито един. И по този начин Мавров стана подуправител.

Точката за избора му бе включена като изключителна в дневния ред на съвещанието по предложение на ръководителя Росен Желязков. Още от начало тя провокира нечовечен спор в пленарната зала, както сред ръководещи и съпротива, по този начин и сред сътрудниците ов ръководството. След гласуването още веднъж се стигна съвсем до пердах в залата сред представителите на " Възраждане " и ПП-ДБ.

Доскоро подуправителят на касата се избираше от шефа, а не от Народното събрание, само че по законодателни промени от лятото обстановката се промени.

От " Възраждане " подчертаха, че изземването на назначенията в НЗОК от страна на Народното събрание нарушава разделянето на управляващите и съставлява рисков казус.

Мирослав Иванов и Искрен Митев от " Продължаваме промяната - Демократична България " попитаха „ Възраждане “ за какво макар тази позиция са подкрепили вкарването на точката в дневния ред на Народното събрание. " Лекомислено натиснахте копченцето по искане на ръководителя. Може доста да говорите и да оплювате, само че като пристигна време за гласоподаване, вие ще подкрепите кандидатурата на Мавров и това ще е позорно гласоподаване. Нямам самообладание да покажете вашето лицемерие ", съобщи Искрен Митев, което провокира и няколкочасовите разногласия.
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР