След новите сигнали за изтичане на опасен газ в Карнобат,

...
След новите сигнали за изтичане на опасен газ в Карнобат,
Коментари Харесай

Открит ли е източникът на замърсяване след обгазяването в Карнобат

След новите сигнали за приключване на рисков газ в Карнобат, остава тайнственост от кое място е източникът на замърсяване. Вече четвърти ден институциите търсят аргументите. Свикан е спешен щаб, който се занимава със случая.

И трите сигнала са постъпили от кабелния цех. Вчера е имало и хора, които са потърсили здравна помощ, само че в този момент са добре. Днес заводът е затворен. През вчерашния ден институциите бяха на място, с цел да създадат нужните инспекции.

Продължаваме да търсям от кое място идват тези миризми. За момента всичко води до канализационната система, която е доста остаряла. Направихме проби на връзките на канализационните шахти на територията, с цел да установим от кое място може да идват. Няма приключване в р. Мочурица. Взехме проби от реката и канализационната система - в реката няма приключване, а от канализационната система през днешния ден чакаме резултатите, сподели пред Българска национална телевизия Павел Маринов, шеф на РИОСВ-Бургас.

Аз мисля, че през днешния ден заводът можеше да работи, тъй като през вчерашния ден, доколкото разбрах, газ детекторите демонстрираха нулеви стойности. Що се отнася до обгазяването - способените органи минаха, 4 ч. вършиха инспекции и чакаме да създадат заключенията си. Няма безусловно никаква заплаха за жителите, съобщи Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

И прокуратурата стартира работа по случая.

Започва инспекция от страна на прокуратурата въз основа на постъпилите сигнали и установените повишени резултати на газовете от 5 април. Целта е да се откри здравословното положение на лицата, подали недоволство и дали въобще има приключване на газ и техните източници, както и каква е индустриалната активност на заводите на този регион, изясни Мария Маркова, началник на Районна прокуратура - Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР