След намаляването на данъка за ресторантьорските и хотелиерските услуги, включително

...
След намаляването на данъка за ресторантьорските и хотелиерските услуги, включително
Коментари Харесай

Отхвърлиха идеята на БСП за намаляване на ДДС върху лекарствата

След намаляването на налога за ресторантьорските и хотелиерските услуги, в това число за нискоалкохолните питиета – вино и бира, към този момент с 9-процентна ставка ще се полза и доставката на храни по домовете . Мярката е краткотрайна и ще работи до края на 2021 година, а с нея ръководещите целят да оказват помощ на най-засегнатия бранш от ограничаващите ограничения по време на COVID-кризата.

 9% Данък добавена стойност за лифтовете и влековете влиза в измененията на данъчния закон преди второ четене 9% Данък добавена стойност за лифтовете и влековете влиза в измененията на данъчния закон преди второ четене
Министерството на туризма предлага да бъде понижен Данък добавена стойност за ски оборудванията на 9% по отношение на подпомагането на идния зимен сезон....
Парламентът обаче за следващ път отхвърли предлагането за 9% Данък добавена стойност върху медикаментите, което беше направено от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на Закона за Данък добавена стойност.
От Българска социалистическа партия предложиха да бъде понижен данъкът добавена стойност от 20 на 9 % за лекарствени артикули, включени в позитивния лист по Закона за лекарствените артикули в филантропичната медицина, заплащани със средства на бюджета на НЗОК, медицински произведения и диетични храни за медицински цели.
Обсъждания
" ", разяснява Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. Според него те могат да бъдат облагани с такава ставка както кебапчетата, да вземем за пример.
" Няма подозрение, че понижението ще има резултат, обвързван със опазването на здравето ", добави сътрудника му Румен Гечев. Това е огромна необятно прилагана европейска процедура, акцентира той. посочи депутатът.
 Ваучери за 80 лв. на месец без облагане, 9% Данък добавена стойност за храната за у дома Ваучери за 80 лв. на месец без облагане, 9% Данък добавена стойност за храната за у дома
Размерът на ваучерите за храна, освободени от облагане, които работодателите могат да раздават на чиновниците си, ще се усили с 20 ле...
„ Не е ли срамотия да разчитаме на бюджетни доходи на високо Данък добавена стойност върху медикаментите “ , обърна се към сътрудниците си от болшинството проф. Румен Гечев и разясни, че пониженото Данък добавена стойност върху медикаментите е европейска процедура.
Предложението поддържаха 33 народни представители, „ срещу “ гласоподаваха 58, а „ въздържали се “ – 20.
От правото си на негативен избор се възползва Юлиян Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация, който упрекна социалистите в лицемерие.
„ 20 години сте в зала. Ако внасяте предложение, осигурете и поддръжка. Ние също бихме ви подкрепили, само че къде са депутатите ви и за какво не са в зала? “, попита представителите на левицата Ангелов.
Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева съобщи, че предложение за понижаване на Данък добавена стойност за ски-съоръженията е импортирано в Министерство на финансите, като задачата е да се уеднакви ставката за целия туристически бранш.
 Кафенета и фитнеси нелегално начисляват 9% Данък добавена стойност поради необнародван закон, демонстрира инспекция на в. Сега Кафенета и фитнеси нелегално начисляват 9% Данък добавена стойност поради необнародван закон, демонстрира инспекция на в. Сега
Ресторантьори продават вино и бира с 9% Данък добавена стойност, с тази ставка работят и доста фитнес зали в страната ". Абсурдното е, че законовата поправк...
Допълнения
Народното събрание разпореди още данъчно задължено лице, което ръководи електронен интерфейс и е записано по закона, да води електронен указател за доставките, за които се смята за снабдител, и за доставките на далекосъобщителни услуги, услуги за радио- и телевизионно лъчение или услуги, осъществявани по електронен път, в които взе участие.
Освободена доставка е осъществяването на застрахователни и презастрахователни услуги, в това число на обвързваните с тях услуги, осъществявани от застрахователни брокери и сътрудници, одобри Народното събрание.
Специалният режим за обявление и отсрочено заплащане на Данък добавена стойност при импорт може да се ползва от данъчно задължено лице, което към датата на вноса показа пред митническите органи артикули под формата на колета със лична стойност, ненадвишаваща левовата равноценност на 150 евро, както и неакцизни артикули, гласоподаваха още депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР