След мощна експлозия украинският град Енергодар е със спряно електричество

...
След мощна експлозия украинският град Енергодар е със спряно електричество
Коментари Харесай

Енергодар остана без ток и водоснабдяване

След мощна детонация украинският град Енергодар е със спряно електричество и водоснабдяване.

За прекъсването на осветлението и водоснабдяването , заяви кметът Дмитрий Орлов в профила си в Telegram и прибавя, че събитията на случая се проверяват.

ТАСС написа, че електричеството в Енергодар е спряно след артилерийски обстрел от страна на украинските въоръжени сили. Според организацията украинските военни са развалили електропровод наоколо до Запорожската атомна електроцентрала. Градът краткотрайно е изключен от електрическата мрежа , се споделя в изказването.

Уточнява се информацията за потърпевшите .

Владимир Рогов, член на администрацията на Запорожка област, прецизира, че мощността на единствения работещ енергоблок на АЕЦ - шести - е понижена до 150 MW, като централата работи за облекчаване на личните си потребности. По информация на " Интерфакс " са регистрирани общо седем " тежки " удара в региона на образователен център .

По данни на локалните управляващи единствено пети и шести блок на най-голямата нуклеарна централа работят работиха надлежно на 60% и 80%, само че от понеделник пети блок бе спрян изцяло заради ремонт на електропроводи,.

По поръчка от съветската страна от страна на МААЕ за резултатите от инспекцията, която задачата направи предходната седмица. останаха в Енергодар за непрекъснато, до момента в който останалата част от задачата напусна региона. Руските войски влязоха в АЕЦ Запорожие при започване на март месец и оттогава.  
 ISW локализира съветски огън край АЕЦ Запорожие
ISW локализира съветски огън край АЕЦ Запорожие

Изявленията на Песков за договаряния не дават индикации, че Москва е подготвена да договаря сериозно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР