След като загуби близо 15 000 бойни машини през първите

...
След като загуби близо 15 000 бойни машини през първите
Коментари Харесай

Forbes: Руските войски влизат в битка в камиони, открити колички за голф и мотоциклети

След като загуби близо 15 000 бойни машини през първите две години от по-широката си война против Украйна, Русия се отчая. Производството на нови транспортни средства, съчетано с възобновяване на остарели транспортни средства от дълготрайно предпазване, не можеше да се оправи с месечните загуби на повече от 600 танка, бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, оповестява.

Ето за какво, в първите месеци на третата година от по-широката война, повече съветски войски влизат в борба в камиони, открити колички за голф и – напоследък – мотоциклети.

Нарастващият брой незащитени - в най-хубавия случай минимално предпазени - транспортни средства от съветската страна на фронтовата линия не значи, че съветските сили не могат да завоюват борби против украински бригади с дефицит на муниции и личен състав.

Но предаването на съветски транспортни средства в действителност акцентира едно от най-сериозните провокации пред Кремъл в тежка война, за която публични лица в Москва в миналото твърдяха, че ще приключи с съветска победа единствено за дни. „ Докато Русия остава сериозна опасност на бойното поле, нейната дарба да размени изгубените бронирани транспортни средства е лимитирана “, изясни украинската анализаторска група Frontelligence Insight.

Армиите се возят на мотоциклети повече от век - с други думи, откогато съществуват мотоциклети. Бързият, маневрен и на ниска цена мотоциклет е ефикасен метод за пощальон или шпионин да се придвижват на бойното поле, написа още изданието.

Проблемът за съветските войски през 2024 година е, че при дефицит на особено направени бронирани транспортни средства, както и на по-големи цивилни транспортни средства, те карат незащитените си мотоциклети непосредствено към украинските позиции — тъкмо както започнаха да вършат с техните Desertcross 1000 без покрив -теренови коли преди няколко месеца. „ Мотоциклетите заменят количките за голф “, означи украинският боен сътрудник Юрий Бутусов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР