След като в понеделник бе локализиран пожарът в Източните Родопи

...
След като в понеделник бе локализиран пожарът в Източните Родопи
Коментари Харесай

Остава в сила бедственото положение в община Ивайловград

След като в понеделник бе локализиран пожарът в Източните Родопи сред ивайловградските села Свирачи и Орешино, екипи не престават да обхождат региона, заяви кметът на община Ивайловград кметът Диана Овчарова.

Тя посочи, че към момента е в действие бедственото състояние . „ Следващите часове са доста значими, с цел да се дефинира дали пожарът е сподавен. Ако ситуацията се задържи, в края на днешния ден може да се чака и анулация на бедственото състояние “, сподели още Диана Овчарова.

Пожарът сред ивайловградските села Свирачи и Орешино избухна в следобедните часове на 30 юли. Огънят обхвана смесена широколистна и борова гора. В преодоляването на пожара вземат участие както пожарни екипи, по този начин и лесничеи, доброволни формирования, включени са и машини, които прокарват просеки в труднодостъпните терени на огнищата. В община Ивайловград бе оповестено бедствено състояние.

През вчерашния ден бяха овладени две от направленията на пожара - фронтовете на север и запад, а на място битката с огъня през днешния ден инспектира шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов.

Серията от летни горски пожари в Хасковско стартира предходната сряда, когато термометърът се подвигна до над 40 градуса . Тогава към този момент някогашният регионален шеф Красимир Ангелов разгласи бедствено състояние за целия район, което бе анулирано два дни по-късно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР