След като тутманикът ви е вече готов и опечен, го

...
След като тутманикът ви е вече готов и опечен, го
Коментари Харесай

Точен тутманик

След като тутманикът ви е към този момент подготвен и опечен, го оставяме да иде до равнищата Няма различен като домашно приготвения тутманик

Необходими Продукти

● брашно - 800 г София Мел (за баница)
● краве масло - 150 г
● сирене - 1 кг
● оцет - 1 с.л.
● олио - 1 с.л. за омесване на тестото
● олио - 30 мл за разбъркване с маслото
● вода - 500 мл хладка
● сол - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното през решето, след коте вършим кладенче, в което слагаме една супена лъжица оцет и една супена лъжица олио.

След като към този момент сме прибавили оцета и олиото, идва ред на прибавянето на водата, в която сме разтворили чаената лъжичка сол и сме разбъркали добре.

Важно е да се означи, че водата би трябвало да се изсипва последователно в кладенчето, като прислагваме последователно от брашното. След като към този момент сме прибавили всичкото количество вода, вашето тесто би трябвало към този момент да се е заформило.

Идва ред на месенето и тук съгласно мен е сложната част. Тестото се омесило хубаво едвам когато има дребни балончета. По-лесен метод за инспекция е да го пипнем леко с пръст да се получи дупчица и да се върне първичната форма на тестото. Едва тогава вашето тесто за тутманик е готово.

Разделяме на 16-18 топчета и ги намазваме с олио, с цел да не заловен коричка.

През това време си натрошаваме сиренето и разтопяваме маслото, а по-късно прибавяме към него 30 мл олио към него и разбъркваме. Премахваме разтопеното масло и олио от котлона.

Намазваме си една приблизително огромна тава с една с.л. от разтопеното масло и започваме да разточваме всяко едно топче като задачата е да стане тънка петора. Ако вашата петора не е добре разточена, то вашия тутманик няма да се получи.

Към всяка петора слагаме 1 с.л. олио и поръсваме със сирене. Тази процедура се повтаря на всяка едно топче. След обвиване на петората би трябвало да се слага със загърнатата част нагоре, с цел да не изпадне сиренето. След разточването и на 18-те топчета, би трябвало да се получи една огромна петора със сирене и масло.

След като вашата петора от 18 топчета е подготвена, я слагаме в авансово намазана тава и заформяме коричката на тутманика.

Правилното печене на тутманика е на авансово загрята фурна на 250 °C.

Слагаме тутманика във фурната, като към 20 мин точният тутманик се пече на 250 °C, до момента в който не направи златиста коричка, след което фурната се понижава на 180 °C и се запича още 20-30 мин до подготвеност по отношение на това какъв брой мощна е вашата фурна.

След като тутманикът ви е към този момент подготвен и опечен, го оставяме да иде до равнищата, или с една дума - да изстине за към един час прецизен тутманик.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР