След като критикува видеоигрите по време на бунтове, френският Макрон отстъпва и ги обсипва с похвали

...
Френският президент Еманюел Макрон протяга маслинова клонка към видеоигрите, след
Коментари Харесай

Френският президент Еманюел Макрон протяга маслинова клонка към видеоигрите, след като преди това свързва компютърните игри с бунтовете който разтърси Франция по-рано тази година

От Associated Press, 17 септември 2023 г., 7:09 AMFrance по-рано тази година.

Публикуване в платформата на социалните медии X, известна преди като Twitter, Макрон отстъпи на забележки през юни, в които обвини видеоигрите, че са „опиянили“ някои млади бунтовници.

Тези коментари разтревожиха някои в общността на игрите, дори извън Франция. Японският директор на играта Кастухиро Харада написа в Туитър в отговор, че „да обвиняваш нещо е чудесен начин да избягаш от тежестта на отговорността“.

Макрон започна необичайно дългата си публикация този уикенд с mea culpa, като каза: „Стреснах геймърите.“

След това той се опита да изясни мисленето си и обсипа видеоигрите и индустрията с похвали.

„Видеоигрите са неразделна част от Франция“, заяви Макрон.

„Изразих своето опасения в края на юни, тъй като престъпниците са използвали навиците на видеоигрите, за да омаловажат насилието в социалните мрежи“, каза той. „Осъждам това насилие, а не видеоигрите.“

Размириците започнаха след полицейската стрелба по Нахел Мерзук в парижкото предградие Нантер на 27 юни. Роденият във Франция 17-годишен младеж от северноафрикански произход беше спрян от двама полицаи на мотоциклети, които впоследствие твърдяха, че е шофирал опасно. Той умря от един изстрел в лявата си ръка и гърди.

От Нантер насилствените протести бързо се разпространиха и се превърнаха в общонационален хаос в градове, малки и дори села, които беше отпразнуван в социалните мрежи.

На правителствена кризисна среща по това време Макрон обвини социалните мрежи, че играят „значителна роля“ в безредиците и в подхранването на подражателно насилие и бичувани видео игри.

„При най-младите (размирниците) това води до вид бягство от реалността. Понякога имаме чувството, че някои от тях живеят на улицата във видеоигрите, които са ги опиянили“, каза Макрон.

Последният му пост обаче , предизвика съвсем различен тон.

„Винаги съм смятал, че видеоигрите са възможност за Франция, за нашата младеж и нейното бъдеще, за нашите работни места и нашата икономика ”, каза той.

Индустрията „вдъхновява, кара хората да мечтаят, кара ги да растат!“ Макрон продължи.

Той завърши: „Можете да разчитате на мен.“

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР