След като чеченският лидер Рамзан Кадиров изрази подкрепа за палестинците,

...
След като чеченският лидер Рамзан Кадиров изрази подкрепа за палестинците,
Коментари Харесай

Песков: Поддържаме отношения и с двете страни – Палестина и Израел

След като чеченският водач Рамзан Кадиров изрази поддръжка за палестинците, Кремъл съобщи, че Русия поддържа дипломатически връзки и с двете страни, участващи в спора, заяви Си Ен Ен.

" Имаме дългогодишни исторически връзки с палестинците, продължаваме да насърчаваме контактите, в това число на високо ниво. Но в това време поддържаме връзки с Израел, с която също имаме доста общи неща, по-специално огромния брой наши сънародници, живеещи в тази страна ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Затова в този случай поддържаме връзки и с двете страни. "

На въпрос за естеството на съветската поддръжка за палестинците, Песков съобщи, че Москва е интензивно ангажирана с дипломатически старания и взе участие в разнообразни формати, търсещи учредения за реализиране на съглашение. " Възнамеряваме да продължим да поставяме старания и да играем роля във връзка с съдействието за намиране на път към споразумяване ", сподели той.

Говорителят на Кремъл добави, че датите за оповестеното посещаване на палестинския президент Махмуд Абас в Москва не са конкретизирани, само че съобщи, че визитата е било планувано авансово.

Във видеоклип, оповестен на 10 октомври, Кадиров изрази " цялостна поддръжка " за палестинците и предложи изпращането на неговите " миротворчески " сили на задача за споразумяване на спора в Израел.

Кадиров също по този начин прикани " ислямските, мюсюлманските и арабските страни да създадат взаимно изказване в отбрана на своите мюсюлмански братя " и упрекна Запада и Европа за спора в Израел.

На 9 октомври Песков изрази забележителна угриженост от ескалацията на израелско-палестинския спор и прикани за мирното му разрешаване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР