След двегодишна пауза, причинена от пандемичната обстановка, почитателите на суинг

...
След двегодишна пауза, причинена от пандемичната обстановка, почитателите на суинг
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, вижте магията на фестивала за суинг танци

След двегодишна пауза, породена от пандемичната конюнктура, феновете на суинг танците и джаз културата още веднъж ще имат опцията да се разкършат по време на четвъртото издание на " Love swing dance festival ". Купонът започва през днешния ден и ще продължи до 25 септември в това число, като ще премине под мотото #Together Again. 

С предходните си издания от 2017 до 2019 година събитието съумя да сплоти локалната аудитория и феновете на джаз и суинг културата и да направи града разпознаваема интернационална дестинация за суинг музиканти, танцьори и почитатели и даже стана емблема на града с клипа " I Charleston Plovdiv ". Пловдивчани и посетители на града ще останат впечатлени от квалифицираната стратегия. В идните четири дни в града под тепетата идват едни от най-популярните инструктори и реализатори по суинг танци в Европа и света, както и към този момент одобрени български танцьори и хореографи.

Над 500 представители на локалната и европейската аудитория ще вземат присъединяване в Суинг флашмоб в отворена градска среда, уъркшопи по Линди хоп танци за напреднали и начинаещи, “Jam session ” навън и културна обиколка с жива музика, която ще премине по маршрут Дома на културата - Главната - " Капана ". Освен всичко това ще има отворени уроци по танци за възпитаници от пловдивски гимназии, интернационалните надпревари по танци, тематични празненства с концерти онлайн, театрално показване на танцови осъществявания, импровизации и хореографии от задгранични и локални инструктори, както и от възпитаници от школата. Предвидени са също винтидж базар и фотокът. Всяка една интензивност ще се излъчва онлайн. 

Корените на суинг музиката и линди хопа, както и джазът, са в афроамериканските общности в Съединени американски щати. В интервала на бурно икономическо развиване след Първата международна война джаз музиката и бурните обществени танци стават доста известни. Най-известен измежду тях е линди хопът. Той стартира пътя си от самоуки реализатори от Харлем, като Франки Манинг и " Шорти " Джордж Сноудън. Понятието " линди хоп " се приписва на " Шорти " Джордж. Запитан от кореспондент по какъв начин прави тази магия с краката, той съпоставя въздушните акробатики с първия задокеански " скок " (от британски - hop) на водача Чарлз Линдберг. Фестивалът се реализира от " Линди Хоп България " и е част от стратегия НАСЛЕДСТВО на Пловдив - Европейска столица на културата.

 

Още забавни събития ще намерите в - най-хубавия гид за Пловдив.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР