След дълъг период на сравнително малки сделки минните сливания и

...
След дълъг период на сравнително малки сделки минните сливания и
Коментари Харесай

Офертата на Glencore за Teck Resources съживява животинските духове в надпреварата за мед

След дълъг интервал на относително дребни покупко-продажби минните сливания и придобивания се завръщат. Нежеланата оферта на Glencore за Teck Resources, оповестена в понеделник, съживи животинския дух в бранша на ресурсите.

Избухването на интензивност надвишава привлекателната оферта на Glencore за Teck, оферта за всички акции, която прави оценка последният на към 23 милиарда $. Размахът се простира до офертата на BHP за $6,5 милиарда за Oz Minerals, неотдавнашното усвояване на Turquoise Hill от Rio Tinto и непоисканата оферта от $17 милиарда на Newmont за Newcrest.

Всички тези покупко-продажби имат нещо общо: медта. Световната потребност от мед провокира вълна от интерес от миньори, които чакат дефицит по-късно през това десетилетие и имат доста пари за харчене след години на високи облаги.

Основната роля на медта в електрическите кабели, мрежовата инфраструктура, вятърните турбини и даже електрическите транспортни средства я прави незаменима за енергийния преход. Търсенето на мед се чака да на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР