След 8 години прекъсване Българският туристически съюз (БТС) от миналата

...
След 8 години прекъсване Българският туристически съюз (БТС) от миналата
Коментари Харесай

БТС с амбиция планинският туризъм да стане водещ икономически отрасъл

След 8 години спиране Българският туристически съюз (БТС) от предходната седмица със заповед на министъра на спорта още веднъж носи статута на национално-представителна организация в региона на спортно-туристическата активност, оповестиха на конференция в Българска телеграфна агенция от управлението на съюза.

Това е извънредно значимо, защото без този статут сдруженията на БТС в цялата страна - над 136, към този момент ще могат да аплайват за финансиране от страната и общините, което да помогне за развиването на туристическата активност.

" Това ни прави извънредно горди, радостни и в това време ни задължава да бъдем извънредно виновни в идващите няколко години, тъй че да създадем българския планински туризъм един от водещите браншове в България ", изрази упоритости ръководителят на БТС Венцислав Велев.

Освен за спорта и туризма БТС дава отговор, уточни той, и за здравето на хората, просветителната активност, като програмата на всички районни туристически сдружения била извънредно богата.

Сред главните цели на съюза е развиването на самодейността " 100 национални туристически обекта ", като за задачата се планува опция книжката за печати да стане и цифрова, като по този начин се привлекат повече младежи. " В тази самодейност годишно вземат участие сред 25 и 30 000 индивида, упоритостта ни е да сложим една 0 откъм гърба ", съобщи Велев.

На 27 август следва честването годишнината от основаването на проведено туристическо придвижване у нас под формата на всеобщо нанагорнище на Черни връх, както Алеко Констатинов, основател на проведения туризъм в България, го е направил преди 128 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР