След 40 години, 5 албума, над 4 000 концерта на

...
След 40 години, 5 албума, над 4 000 концерта на
Коментари Харесай

Валери Славчев от група Хоризонт: Нека не се неглижира българската музикална култура!

След 40 години, 5 албума, над 4 000 концерта на няколко континента рок група " Хоризонт “ не престават да са дружно и сега записват и 6-ия си албум. Това разяснява Валери Славчев – вокал и китарист на група " Хоризонт “ в предаването " Цветовете на България “ на Радио " Фокус “.

 

" Бързо минават 40 години в музиката, когато свириш дружно с другари и съидейници. С момчетата израснахме дружно, минаваме дружно както през живота, по този начин и през музиката. И музиката ни е завела на страхотни места и ни е запознавала с доста забавни хора, и съм признателен, че ми се случва на мен това музикално странствуване и прекарване, а това ни научи да бъдем необятно скроени хора. “

 

Валери Славчев показа, че едно от първите провокации за членовете на групата е бил момента с казармата, защото момчетата са раждани в разнообразни години и е трябвало да изминат 5 години, с цел да се съберат още веднъж всички дружно. " Това беше една инспекция на нашето другарство, на нашите фантазии, които сбъднахме и продължаваме да сбъдваме, “ описа той и добави, че доста сложен миг за тях е бил и когато са решили музиката да е единствената им специалност и другите музикални и житейски провокации, свързани с това решение.  

 

На 11 май в Нова Загора ще се организира концерт, част от националната им акция " Изпей " Обичам те “ на български “, като Валери Славчев показа, че към този момент 8 години изнасят концерти из цялата страна в поддръжка на българската музика. " Хубаво е в българския ефир да се излъчва повече българска музика, тъй като сме казус в международен мащаб в това да неглижираме личната си музикална просвета, “ изясни музикантът.

 

Друго предизвикателство, което слага националната акция, е към младите реализатори в България – в текстовете им да има повече позитивни послания. Според него музиката на първо място е изкуство, а всяко едно изкуство би трябвало да надгражда в индивида. " Децата извънредно доста се въздействат от посланията в музиката и по тази причина би трябвало да се твори с малко повече отговорност, “ сподели той и изясни, че музикалното турне ще гостува и в Бургас, Варна, Разград, Добрич, Велико Търново, Сливен, Хасково и доста други градове.

 

Новият албум на група " Хоризонт “ " Измислени истини “ ще излезе при започване на юни месец. " Истинските истини са тези, с които отраснахме и малко позабравяме сега: да бъдем другари, да вършим нещата поради любовта, да не се отхвърляме от вярата, тъй като тя е извънредно значимо нещо, да пазиме истината, да пазиме постигнатото от нашите предци. За мен това са същинските истини. Ние кръстихме албума си " Измислени истини “, тъй като те са малко позабравени и звучат малко ретро сякаш. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР