След 14 часа издирвателни дейности полицията задържа мъж, уличен в

...
След 14 часа издирвателни дейности полицията задържа мъж, уличен в
Коментари Харесай

След 14 часа и преследване с дрон: Задържаха рецидивист край Стрелча

След 14 часа издирвателни действия полицията задържа мъж, махленски в обири от търговски обекти в цялата страна.

В акцията край град Стрелча са употребявани следово куче, дрон и лесничеи. Мъжът е престъпно проявен, като към този момент е лежал 12 години пандиза.

Повече от 40 са кражбите в досието на престъпно проявения мъж от Пловдив. Обирал е магазини в няколко области - последният е в центъра на Стрелча. Оттам отмъква пари и цигари.

" Вратата е отворил професионално с някакви негови уреди. Охранителната система го издава и стартира гонка ", изясни притежателят на магазина Николай Нончев.

След като вижда, че полицията го настига причинителят изхвърля кашона с откраднатите цигари и скача във водите на река Стрелчанска Луда Яна. Оттам униформените губят следите му.

" Изключително огромна помощ оказа потреблението на дрон, защото имаме и особено подготвени чиновници в регионалната дирекция за това, който покрива големи територии и може доста бързо да ни даде визия дали на тази територия има укриващ се човек. Разполага с такива положителни механически средства, с камера с разграничителна дарба и има извънредно огромно значение при осъществяване на оперативно-издирвателни дейности ", изясни Мирослав Стоянов, представител на ОДМВР-Пазарджик.

В издирването се включват и служители на реда със следово куче и лесничеи. След 14 часа е хванат и към този момент е в ареста, към този момент за 72 часа.

Вижте още в репортажа на Таня Кабурова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР