Слънчев бряг е сред най-достъпните курорти в света – това

...
Слънчев бряг е сред най-достъпните курорти в света – това
Коментари Харесай

Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се оказа дори по-достъпен

Слънчев бряг е измежду най-достъпните курорти в света – това демонстрира тазгодишният отчет за пътувания на Пощенската работа на Обединеното кралство. Най-евтината почивка ни чака във Виетнам.

Интересното е, че Слънчев бряг предлага отмора на цена от малко над 140 лева дневно – без нощувката, само че за толкоз можете да почивате и в курорта Кута на остров Бали. А още по-любопитен е фактът, че съгласно този отчет – да посетите Токио ще ви коства по-малко от заниманието на Южното Черноморие.

Например – чаша вино у нас коства съвсем колкото във виетнамския курорт Хой Ан и в Токио. Малко над 8 лева

Ако сте не запомнили слънцезащитния си крем обаче, е по-добре да почивате в Япония – у нас ще дадем над 20 лева, с цел да избегнем изгарянето. В Токио – 9 лева

Оказва се, че в Слънчев бряг излиза 5 пъти по-скъпо да си купиш репелент срещу инсекти. В Бали получавате продукта за лев и 89 ст., у нас – за над 10 лева

Дали с половинката си ще вечеряте на остров Бали, в Токио или в Слънчев бряг – няма никакво значение, тъй като цената е съвсем същата. Около 90 лева

Тази година в курорта ни чакат сериозен растеж на туристи. Оттам споделиха, че към този момент има подобен на ранните записвания.

" Имаме 100% запълнени резервации в този момент за празниците. Основно са туристи от Румъния, тъй като празниците съответстват. Очакваме рът с пазара от Полша и Англия “, сподели шефът на хотел Александър Александров пред bTV.

Той добави, че услугата не е е поскъпнала доста, единствено с 3,5%, като се търси високо качество, положителни екскурзии и хубави плажове.

Преди дни статистиката сподели точно това, че има ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие – предварителните резервации са с 20% повече по отношение на предходната година по това време.

Хотелиерите се готвят да отворят по-рано – след броени дни. Те чакат това лято повече туристи от Централна и Източна Европа.

В един от хотелите в Слънчев бряг към този момент тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

В курортите на юг най-вече посетители се чакат от Румъния, Англия и Полша. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%.

" 40 дестинации са в по този начин наречения Travel барометър и България в този момент е на седмо място. Това, че Слънчев бряг е в листа на тези 40 дестинации - значи голяма реклама за България. Освен това куротът е мног комфортен за всички – майки с деца, възрастни, чужденци, младежи и услугара е на равнище “, сподели шефът на Института за разбори и оценка в туризма Румен Драганов.

По думите му Слънчев бряг ще е шлагер за всички тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР