Скрита предистория на решението на германското правителство за доставка на

...
Скрита предистория на решението на германското правителство за доставка на
Коментари Харесай

Немските Леопарди: За Киев - от Вашингтон

Скрита предистория на решението на немското държавно управление за доставка на танкове на Украйна

Официалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик направи изказване по отношение на доставката на немски и американски танкове за Украйна, само че ненапълно необичайно.

Той, първо, още веднъж акцентира, че Организация на обединените нации би желала да види установяването на мир в Украйна и не поддържа решенията на западните страни да я напомпват с оръжия. Но, второ, съгласно него доставката на новаторски оръжия (танкове Abrams, Leopard 2) за въоръжените сили на страната (Украйна) в огромни количества не е вярната самодейност от страна на европейските и западните страни. Не е новаторска? И не в " огромни количества "?

Изявлението на служителя на Организация на обединените нации е доста сходно на добре известната фраза „ Не можете да бъдете помилвани за екзекуция “, само че в друга версия: „ Невъзможно е да не доставяме танкове “.

Разбира се, Организация на обединените нации няма нищо общо с това. Но защото даже тази организация стигна до решението на западните страни за танкове за Украйна, явно е, че то получи необятен отзив в света. На първо място, приказваме за обстоятелството, че немският канцлер Олаф Шолц след договаряния с Вашингтон се съгласи да достави нови Leopard 2 на Украйна, а също по този начин позволи реекспорт за други страни, които имат същите транспортни средства във въоръжените си сили.

Какви претекстове са ръководели самия канцлер и неговото държавно управление? Изключително значимо е да се отговори на този въпрос, защото явно сходни претекстове се водят и от управляващите в други европейски страни.

Както означи немският външен министър Бербок, говорейки пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), „ би трябвало да създадем повече, с цел да защитим Украйна ".

" Да, би трябвало да създадем повече във връзка с танковете, само че е доста значимо и даже решаващо да вършим всичко дружно, тъй като ние водим война против Русия, а не един против различен ", съобщи тя.

Това беше първото немско самопризнание след Втората международна война, само че не е извънредно за Европа. Подобни изявления на страните-членки на НАТО се чуват много постоянно и може да се каже, че са станали нещо всекидневно. Но до момента думите си оставаха думи, които не са последвани от дейности. Днес сходни изказвания са изпълнени с (опасност за) световен спор.

Решението на Берлин да достави на Киев танкове Leopard 2 извежда борбата на ново равнище, сподели съветският дипломат в Берлин Сергей Нечаев. Той акцентира, че Германия не е заинтригувана от дипломатическо решение на рецесията, избирайки пътя на ескалацията. А киевският режим е напомпан със смъртоносни оръжия, които се употребяват с изключение на всичко друго и против мирното население.

От дипломатическата задача прибавиха още, че това решение слага под въпрос опцията за нормализиране на двустранните връзки в обозримо бъдеще. Но в този момент надали можем да имаме общо бъдеще.

Както в този момент споделят в Берлин и Вашингтон, скоро немски танкове ще дойдат в Украйна, а след тях там ще се появят и американски. Това не е напълно вярно. Трябва да кажем следното: немските танкове ще дойдат на съветска земя, защото фронтовата линия (линията на строеви контакт, съгласно формалната терминология) минава през нашата територия. Тогава американците ще пълзят тук, в случай че преодолеят украинската черноземна почва.

Между другото, не толкоз от дълго време ръководителят на дипломацията Жозеп Борел също искрено призна, че сегашният Европейски съюз следва същия път, който Наполеон и Хитлер са прокарали пред него. Той или не е знаел за шведския Карл XII, или е не запомнил, само че Германия по това време не е съществувала. Но както виждате, историята се повтаря. Поне се вижда, че избрани сили желаят да се повтори. Кои тъкмо са силите?

" Сегашното решение на Германия да изпрати 14 танка Leopard 2 в Украйна е безумно (спомням си обладания от демони фюрер!) и удостоверява обстоятелството, че ръководителите на европейските страни са в строга взаимозависимост от англосаксонците и Държавния департамент на Съединени американски щати. "

Това мнение изрази в диалог с RT първият заместник-председател на комисията по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците на Държавната дума Виктор Водолацки. Депутатът означи, че сега немското гражданско общество не осъзнава изцяло пагубността на това решение, а сходни дейности водят до разпалване на световен спор.

Според Водолацки през днешния ден НАТО и тези, които ръководят тези процеси, „ се разпадат “. В същото време решението за прекачване на танкове в Украйна от западните страни беше съпроводено от следващ поток от неистини от западни функционери.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи да вземем за пример, че „ НАТО не е и няма да бъде воюваща страна ".

" Ние не изпращаме наши войски или самолети на НАТО в Украйна ", добави генсекът.

Той беше подсилен от федералния канцлер Олаф Шолц, който даде обещание в Народното събрание, че Германия в никакъв случай няма да изпрати немски бойци или немски самолети в Украйна. А танковете не се ли броят? Ами другите оръжия?

Преди най-малко се прикриваха с празнословие като „ битка за мир “, „ за полезностите на демокрацията “, за „ идеалите на цивилизацията “, в този момент признават: „ Воюваме против Русия “. Да поясня, " ние " в тази ситуация са Съединени американски щати, Франция, Англия, Германия, Полша, Италия и така нататък, изобщо НАТО в цялостен състав с всички съдружници, в това число и Япония. Те интензивно оказват помощ на Украйна в тази война.

Португалия събра четири танка Leopard, Испания незабавно ремонтира остарели транспортни средства, подготвяйки ги за изпращане, Полша таксува Европейския съюз за към този момент изпратени оръжия и бъдещи доставки на Leopard. Литва няма танкове, както призна министърът на защитата Арвидас Анашаускас (а какво въобще имат?), само че Вилнюс също желае да взе участие в процеса и споделя (в Рамщайн):

„ Да, ние нямаме танкове, само че имаме мнение за танковете. Мнението, несъмнено, не стреля, само че, разбирате ли, е належащо някой в Европа да лае по „ съветския кортеж “ и е малко евентуално да е по-подходящ от балтийците за тази роля ".

Това обаче е към този момент от региона, по този начин да се каже, на лириката, само че действителността е следната: в Бундестага депутатът Петер Бистрон намерено съобщи, че по този метод Олаф Шолц е погазил следвоенните правила на света. Той напомни, че лозунгът „ в никакъв случай повече “ значи отвод от доставка на оръжие на територията на спорове.

„ Никога повече да не се бие, да не се доставя оръжие в конфликтните зони – това бяха основите на външната политика на Германия в следвоенния интервал. Вие ще останете в историята като канцлера, който ритна това завещание с краката си “, сподели депутатът.

Според него великите прародители на Шолц Хелмут Шмид и Вили Бранд са създали специфичен залог на света. Появата на немски танкове на съветска територия е крайъгълният камък във всяка война, сподели членът на Комитета по защита на Държавната дума на Русия генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурулев.

„ Щом Леопард пристигна тук, вставай страна огромная, няма различен вид. Англия ще достави 12 танка Challenger-2, това би трябвало да се одобри съществено, това е сложено против нас, нас ни убиват ".

" Хеликоптери AH-64 Apache ще доставят... Тези момчета са изцяло нагли. Те нямат спирачки “, акцентира Гурулев.

Едва ли Берлин ще се зарадва на сходно развиване на събитията. Но днешният избор е и изборът на немския народ.

Военният специалист Игор Никулин счита, че непоследователността в доставките на немските танкове Leopard се дължи на разнообразни цели, преследвани от западните страни. Според него немските управляващи не са желали до последно да трансферират бойни машини в Киев, с цел да избегнат вероятен спор с Русия, само че представители на Съединени американски щати и Англия въпреки всичко са съумели да „ прокарат “ тези доставки.

„ Основната цел на политиката на Съединени американски щати и Обединеното кралство през последните 100 години е да вбият чеп сред Русия и Германия по простата причина, че Русия и Германия дружно са по-силни от Съединени американски щати и Обединеното кралство ", счита той.

" Германците до самия край не желаеха да се откажат от тези танкове и да влязат в спор с Русия, само че бяха принудени по всевъзможен метод благодарение на едва, корумпирано управление. За това се слагат такива политики, с цел да се прокарат решения, които са преференциални за трети страни “, сигурен е специалистът.

Проблемите на немското държавно управление не свършват с прехвърлянето на танкове Leopard на Украйна. Лавината, провокирана от този скандал, може да опустоши освен кабинета на Олаф Шолц, само че и да раздруса съществено самата Германия.

Геополитическата колебливост и непрекъснатото лавиране сред Москва и Киев съществено подкопават репутацията на Германия в света. Сега Берлин би трябвало да възвърне въздействието си в Европейския съюз и НАТО, както и да възвърне репутацията на благонадежден съдружник на интернационалната сцена, на който можете да разчитате.

Това мнение изрази полското издание Interia.

„ Шолц си играеше за време, криейки се зад тила на Съединените щати “, сподели професор Аркадиуш Стемпин, началник на катедрата " Конрад Аденауер " от Висшето европейско учебно заведение " Йозеф Тишнер ", историк и политолог, специалист по немската вътрешна политика.

„ Не бих обаче обвинил Германия, че е троянският кон в Европа и че не доставя оръжие на Украйна. Всъщност във връзка с цената на оръжията, трансферирани на Украйна, тя е на второ място в света “, прибавя той.

С други думи, Берлин освен от дълго време е в играта, която Вашингтон води в Европа, само че и играе на американска страна, т.е. в действителност против себе си.

„ Единственият вероятен метод Германия да откаже съветските енергийни доставки е да въвлече и двете страни във боен спор в Украйна “, се споделя в документа на RAND, направен преди началото на Специалната военна интервенция в Украйна.

В него се показва, че Германия би трябвало да попадне в клопката на Съединени американски щати посредством доминирането на Зелената партия и европейската идеология - те са догматични и фанатични, което ги прави " много елементарно склоняеми за игнорирането на икономическите причини " и по-късно за игнорирането на техните лични неточности за дълго време.

Наистина немският външен министър Аналена Бербок (тя съставлява Съюз 90/Зелените) разгласи желанието на страната да спре вноса на газ от Русия. Бяха оповестени даже дати - до лятото или есента на 2022 година В реалност обаче всичко се оказа по-сложно и още през септември Бърбок призна, че Германия не може да се откаже от съветския газ за една нощ.

Освен това, документ от мозъчния концерн RAND Corporation, прочут също с това, че стои зад външната и отбранителната тактика на Съединени американски щати по време на Студената война, гласи, че енергийната рецесия в Европа е планувана от Съединените щати. В резултат на това стопанската система на Европейски Съюз „ неизбежно ще се срине “ и наред с други неща, запаси до 9 милиарда $ ще се влеят в Съединените щати, а добре образованите младежи ще бъдат принудени да емигрират от Европа.

Основната цел, разказана в документа, е да се раздели Европа, изключително Германия и Русия, и да се унищожи европейската стопанска система посредством инсталиране на потребни идиоти на политически позиции, с цел да се предотврати доставката на съветски енергийни запаси на континента.

Предпоставка Германия да попадне в този капан е водещата роля на " зелените " партии и идеологии в Европа. RAND цитира сегашния немски външен министър Аналена Бербок и министъра на климата Роберт Хабек като образци за потребни политици.

Личните характерности и непрофесионализмът допускат, че е невероятно да признаят личните си неточности в точния момент. Така ще бъде задоволително елементарно да се сътвори медиен облик на „ нападателната война на Путин “ и да се трансфорат пламенните и твърди поддръжници на глобите от паритята на зелените в „ партия на войната “. RAND обаче отхвърля да удостовери този разбор, въпреки и да не споделя, че това е неистина. Освен това през днешния ден ние следим по какъв начин се извършват наредбите на този документ на RAND, който обоснова сегашния спор в Европа.

Полският министър председател Матеуш Моравецки да вземем за пример съобщи, че немската политика на доближаване с Русия се е провалила, а лозунгът „ смяна посредством търговия “ (Wandel durch Handel) „ се трансформира в синоним на епохална неточност “. В Полша обаче не схванаха, че " смяна посредством търговия " допуска извънредно едностранен развой: единствено Русия трябваше да се промени към " демократизация ", никога НАТО, отказвайки се от по-нататъшно разширение.

Берлин също смяташе, че построяването на Северен поток ще докара до " демократизация " на Русия. В тази обстановка решението за изпращане на немските " Леопарди " на " източния фланг на НАТО " наподобява като опция за Шолц и екипа му да запазят властта.

" Всъщност това решение ще бъде съдбовно за Германия. Отказът от политиката на партньорство с Русия неизбежно ще докара до деградация на Германия, на първо място, а по-късно и на Европейски Съюз. Европейският съюз по разпореждане на Вашингтон беше замесен в борба с Русия, която може да се трансформира в злополука за съюза ", написа Al Binaa (Ливан).

А съгласно члена на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Дмитрий Белик, като се съгласи да достави Leopard 2 на Киев, Германия „ се върза за ръцете и краката, изстрелвайки патрон върху стопанската система “ на Европейския съюз.

Депутатът изясни, че на фона на енергийната рецесия Берлин ще би трябвало да предприеме стопански нездравословна тактика за закупуване на енергийни запаси от Съединени американски щати.

„ Така че е изцяло допустимо рамката на европейската стопанска система, каквато беше Германия, просто да се разпадне “, сподели Белик.

Според Тиберио Грациани, президент на Международния институт за световен разбор Vision & Global Trends, решенията за доставката на танкове от Германия и Съединени американски щати - надлежно Leopard и Abrams - демонстрират, че украинският спор всъщност се управлява от Вашингтон и неговите зависещ на НАТО.

Да тласне Германия към военна борба с Русия е една от задачите на англо-американската геополитическа процедура, счита италианският политолог. И те реализираха своето.

Сега Европейски Съюз на процедура се води Вашингтон. Според американското решение немските танкове са минали последните " червени линии ", които нашето външно министерство разгласи, че Западът е унищожил. Можете да кажете даже: немските " леопарди " също прегазиха бъдещето на Германия. Така Украйна ще получи великодушен подарък от Съединени американски щати. За немска сметка.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР