Скопие. Дирекцията за сигурност и контраразузнаване (УБК)влиза в историята, днес

...
Скопие. Дирекцията за сигурност и контраразузнаване (УБК)влиза в историята, днес
Коментари Харесай

„Макфакс“ : Започва работа новосъздадената Агенция за национална сигурност в Македония

Скопие. Дирекцията за сигурност и контраразузнаване (УБК)влиза в историята, през днешния ден е първият работен ден на Агенцията за национална сигурност, съгласно актуалните европейски модели, обслужващи жителите и ползите на страната, сподели шефът на Агенцията за национална сигурност Виктор Димовски, който през днешния ден организира конференция в постройката на държавното управление отдадена на бъдещата работа на Агенцията, цитира думите му македонската осведомителна организация “Макфакс “ .
„ Всички потенциали на Агенцията, в сходство със закона, който я основава, и в сходство с вътрешните актове за действеност, започнаха да действат изцяло от през днешния ден. Сигурността на страната и жителите не познава неработни дни и празници и по тази причина през днешния ден е първият работен ден на чиновниците на Агенцията. По този мотив приветствам всички чиновници и им поисквам сполучлива работа в региона на отбраната на националната сигурност на страната, т.е. отбрана на независимостта, суверенитета, конституционния ред, главните свободи и права на личността и жителя, обезпечени от Конституцията “, сподели Димовски.
Той добави, че Дирекцията за сигурност и контраразузнаване, с която е било злоупотребявано в предишното за самостоятелни и групови ползи, най-сетне влиза в историята.
„ В избрани интервали в предишното, и изключително по време на ръководството на предходното държавно управление, жителите и страната до известна степен са били жертви на злоупотреби с потенциала, ресурсите и част от личния състав на УБК. Днес стартира нова епоха в тази област. Агенцията за национална сигурност е самостоятелна организация, отвън Министерството на вътрешните работи, като част от завършването на промяната на системата за разследваща сигурност в Република Северна Македония ", сподели Димовски.
Според шефа това е още една стъпка напред за превъзмогване на минусите, открити в отчетите на Европейската комисия за Република Северна Македония, и преустановяване на избрани практики, присъщи на превзетите страни,както и обезпечаване на цялостна отбрана на правата и свободите на жителите посредством създаване на нови институции, които няма да злоупотребяват с тях.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР