Скандалът с поверителността на Cambridge Analytica на Facebook продължи повече

...
Скандалът с поверителността на Cambridge Analytica на Facebook продължи повече
Коментари Харесай

Meta сключи споразумение за $725 млн. по скандал с теч на данни


Скандалът с поверителността на Cambridge Analytica на Фейсбук продължи повече от четири години. Компанията Meta се съгласи да заплати 725 милиона $ за споразумяване на дълготраен колективен иск , обвиняващ Фейсбук, че разрешава на Cambridge Analytica и други трети страни да имат достъп до персоналната информация на потребителите, оповестява Reuters.

Споразумението позволява изказванията на потребителите, че Фейсбук е нарушил федералните и щатските закони , като е разрешил на желаните снабдители и сътрудници на компанията да събират персоналните им данни без единодушие. Това е най-големият до момента в колективен иск за дискретност на данните в Съединени американски щати и най-вече, което Meta е плащала в миналото за разрешаване на групов иск.

Мета не призна непозволени дейности като част от съглашението , което към момента предстои на утвърждение от федерален арбитър. " През последните три години преработихме метода си към поверителността и внедрихме цялостна стратегия за дискретност ", оповестиха от компанията, добавяйки, че съглашението " е в най-хубавия интерес на нашата общественост и акционери ".

Вече несъществуващата Cambridge Analytica, работи за президентските акции на Тед Круз и Доналд Тръмп през 2016 година Компанията получи достъп до персоналните данни на до 87 милиона души посредством приложение (thisisyourdigitallife) и употребява събраната информация, с цел да се насочи към лица с персонализирани известия. Скандалът беше оголен от The New York Times и The Guardian през 2018 година, значително с помощта на разобличителя Кристофър Уайли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР