Ситуацията с погребението на основателя на частната армия Вагнер“ и

...
Ситуацията с погребението на основателя на частната армия Вагнер“ и
Коментари Харесай

Паника в Санкт Петербург: Къде ще бъде погребан Евгений Пригожин?

Ситуацията с погребението на създателя на частната войска „ Вагнер “ и другите пасажери, загинали при самолетната злополука в Твер, остава неразбираема. Въпреки това на всички гробища в Санкт Петербург има засилени ограничения за сигурност, написа Телеграф.

Полицаи са обкръжили Серефимовското гробище, където по традиция се погребват военнослужещите. Там се намира и мемориалът в памет на починалите моряци от подводницата Курск. Смята се, че точно този гробищен парк е най-вероятното място, където ще бъдат заровени Пригожин и починалите с него бойци на „ Вагнер “.

Серефимовското към този момент е завардено от всички страни, а на входа са инсталирани детектори за метал. Пазачите ревизират чантите на идващите опечалени. Гробищния парк има няколко изхода, като най-близкият до метрото е затворен. Близо до централния вход се тълпят хора, пристигнали да посетят гробовете на своите близки. Никой от тях обаче не е чул за възможното заравяне на Пригожин. Там има към десетина полицейски коли и въоръжена защита.

„ Никога не са затваряли портите, за първи път виждам сходно нещо “, възмути се жена с цветя.

Площта на гробището е голяма, а сред алеите в патрули по двама обикалят униформени с палки. На място са няколко десетки чиновници на сигурността, само че информация, че погребението на Пригожин ще се състои точно тук към момента липсва.

„ Изглежда, че желаят да ви объркат, особено проведоха придвижване тук, само че в действителност погребението ще се състои на друго място “, дава отговор инцидентен минувач на въпроси на публицисти.

Междувременно представителя на Кремъл Димитрий Песков заяви, че президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През няма да участва на погребението на.

Песков означи, че Кремъл не разполага с информация за мястото и часа на погребението. „ Решението по този въпрос се взема от родственици и другари, ние не можем да кажем нищо без тях “, отсече той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР