Сирийският президент Башар Асад обяви пред руската англоезична държавна телевизия

...
Сирийският президент Башар Асад обяви пред руската англоезична държавна телевизия
Коментари Харесай

Асад настоя САЩ да си научат урока от Ирак и да се махат от Сирия

Сирийският президент Башар Асад разгласи пред съветската англоезична държавна телевизия RT, че нови въздушни удари на Съединени американски щати против страната му са доста евентуални , като се има поради, че Вашингтон голям брой пъти в предишното е нарушавал интернационалното право.

" Разбира се, че би могло, защото откакто Съединени американски щати потъпкваха интернационалното право, от време на време всекидневно в разнообразни региони по разнообразни аргументи, всяка страна в света може да бъде нападната по този метод ", разяснява Асад.

" Докато не разполагате с интернационално право, което може да бъде спазвано от Съединени американски щати и техните кукли на Запад, няма гаранция, че това няма да се случи ", посочи сирийският държавен глава.

Сирийският деспот също по този начин съобщи, че най-скорошните въздушни удари против Сирия, осъществени от Съединени американски щати, Франция и Англия, биха могли да бъдат доста по-мащабни, в случай че не е била опасността на Русия да нападна американски обекти за изстрелване на ракети.

 Сирия упрекна Съединени американски щати в потреблението на химически оръжия против цивилни
Сирия упрекна Съединени американски щати в потреблението на химически оръжия против цивилни

Съединени американски щати продължавали да приготвят постановки

" Руснаците обществено оповестиха, че ще унищожат базите, които ще бъдат употребявани за изстрелване на ракети ", добави Асад.

По думите му, огромна борба сред Вашингтон и Москва е била избегната с помощта на " мъдростта на съветското държавно ръководств о ".

Асад означи, че Съединени американски щати би трябвало да си научат урока от Ирак и да се изтеглят от Сирия . " Американците би трябвало да изоставен, по някакъв метод те ще изоставен ", означи многозначително той.

" Те влязоха в Ирак без никакво юридическо съображение, и вижте какво им се случи. Те би трябвало да си научат урока. Ирак не е изключение, Сирия също не е изключение. Хората няма да одобряват чужденци в този район повече ", настоя още Асад.

 Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия Обновена
Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия

Заради химическата офанзива по-рано този месец

В отговор на определянето му от страна на американския президент Доналд Тръмп като " животното Асад ", сирийският деспот уточни: " Това, което казваш, е това, което си ти ". Тръмп назова Асад " животно " след офанзивата с химическо оръжие в следения тогава от бунтовниците град Дума край Дамаск.

Според Башар Асад държавното управление му е готово да стартира мирни договаряния с подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС), водещият детайл в които са сирийските кюрди, само че добави, че въпреки всичко има военно решение на масата, в случай че Вашингтон поддържа поддръжката си за Съюз на демократичните сили , които управляват елементи от Северна и Източна Сирия, където американските военни елементи са дислоцирани.

" Те търсят друга карта. Тази карта в този момент е Съюз на демократичните сили, тъй като когато се придвижваме напред в разнообразни региони, с цел да победим терористите, единственият проблем, останал в Сирия, е Съюз на демократичните сили ", уточни още сирийският президент.

Що се отнася до иранското военно наличие в Сирия, Асад акцентира, че в страната нямало ирански военни елементи , само че призна, че има ирански военни офицери, които " работят в помощ на сирийската войска ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР