Символът на този знак е водоносец, който излива върху човечеството

...
Символът на този знак е водоносец, който излива върху човечеството
Коментари Харесай

Водолей – Свободолюбивият интелектуалец

Символът на този знак е водоносец, който излива върху човечеството съд с витални сили и духовна сила. Уран придава на знака другарство. Който е измежду приятелите му, може да разчита на изключителната му преданост. Като закрепен (постоянен) знак, се отличава с екстравагантен характер, увереност и непримиримост. Струва му се, че хората не го схващат и затова да се усеща афектиран, а след това да се държи предизвикателно. Той даже ще отпише тези хора, които не са дорасли до интелектуалното му ниво.

Типичният му лозунг е: „ Аз знам ”. Той не е тесногръд и не е парвеню, само че ненавижда евтините фалшификати и ласкателствата. Неговият принцип е безспорната правдивост, защото той черпи убеденост от общуването с другите, само че не зависи от характерното обграждане. Никога не е уединен, Уран му подсигурява запознанства с различен хора и продан на мисли. Груповият инстинкт постоянно го води до хора, в случай че те сами не дойдат при него.

Той завързва другарски връзки с хора от двата пола и не ги приключва даже откакто се задоми. Има развъртян разсъдък и духовно поддържа връзка с хората. Обича природата, само че повече му харесва да й се любува в удобна конюнктура. Не са му безразлични и материалните богатства, само че не е лаком. Към спорта се увлича повече като фен. Има ползи и в духовната област. Жените Водолеи не трябва да преувеличават своите компликации, въпреки да им го простят. Привидното успокоение на Водолея обаче си е чиста машинация.

Отнася се съществено към своята работа, само че постоянно е кахърен и нервозен. По-добре е да работи в колектив и за организация, която му е цел или блян. В работа от подобен жанр се появява прелестната му памет, вътрешен глас, познания, свободолюбие и човещина. Неговият интерес и съчувствието му печелят уважението и доверието на близките. Съчувствието му е малко обезличено, а разбирането идва от рационализма. Ако той е заинтересуван от работата, ще бъде неуморен служащ.

Принцип на знака – самолюбие, самостоятелност, автентичност

Водолеят е най-непредсказуемият знак на Зодиака. Повече от всичко той цени независимостта и свободата. Взимайки своите значими решения, той се ориентира освен на трезвата преценка и способността си да планува развиването на обстановката, само че и на добре развитата си вътрешен глас. За доста представители на зодията животът е опит. Водолеите притеглят вниманието на близките с ексцентричен метод към всяка обстановка и дарба за нереално мислене.

Гениалните огряния на този знак правят преврати в науката и техниката. А в случай че Водолеят реши да се бори за някаква идея, той демонстрира упоритост и изобретателски качества, до момента в който не я докара до логичен свършек. Ако не вижда почтено за себе си приемане в социума, той е податлив да живее в личните си фантазии и мечти. Има удивителна дарба изцяло да се потопи в своя вътрешен свят, ако обкръжаващата го реалност му се види сива и безжизнена. Тези креативен люде творят по ентусиазъм и не обичат строгите ограничавания нито в работата, нито в персоналния си живот.

Водолеят се ръководи от две планети – Сатурн и Уран. Сатурн го прави кадърен на дълга, методична и напрегната работа в едно направление и му дава дарба добре да структурира информацията. Уран му дава интерес към всичко ново и извънредно, както и озарение и дарба в един миг да предприеме радикални промени в живота си. Благодарение на тези качества Водолеят може да се занимава с триумф във всевъзможни области. Неговите гении се демонстрират най-ярко, когато работи в екип от единомишленици. Това са открити в общуването, контактни хора, почитат непознатото мнение. Но освен това постоянно остават за себе си правото да вземат решение, да бъдат разубедени, е извънредно мъчно.

Водолеят има доста другари. Ако той оказва помощ, то прави това изцяло безкористно. В персоналния живот това е много свободен и свободомислещ вид, не търпящ рестриктивните мерки. Отношенията му се основават на съвместен интерес. Ако ползата отлети, то и Водолеят може да остави в началото набелязания път.

Личността на Водолея постоянно е привлекателна за другите, по тази причина множеството Водолеи имат доста другари и познати. Сами по себе си Водолеите може да се разделят на два съществени вида:

1. Срамежливи, чувствителни, меки и търпеливи (това им е от Сатурн).

2. Енергични, живи, склонни да парадират, скриващи дълбочината на своя темперамент под маската на лековерие (тук към този момент мощно се намесва Уран).

И двата вида имат мощна воля, упоритост, твърди убеждения, во всичко търсят преди всичко истината. Ако Водолеят по някакви аргументи сбърка в изводите си, той има храброст да си го признае и да поправи грешката. Водолеят има просторност на възгледите, кадърен е да преглежда казуса от всички страни, неутрален, поносим към непознатите гледни точки. Всичко това заради обстоятелството, че може да приема обективната действителност, даже да не са съгласни с нея, са подготвени да се учат. В активността си се придържат към правилото „ бъдете открити за истината, без значение от нейния източник ”.

И двата вида са хуманисти, добродушни, изискани, идеалисти – последното им качество добре се съчетава с деловитост. Те са настоятелни, дейни, без да са напористи, рационални, умерени, сдържано оптимистични. Много умни, ясни и разумни в своите умозаключения и дейности. Много от Водолеите са креативен хора, душевен интуитивни. В ерата на Водолея, която все по-уверено стартира да навлиза, човечеството изпитва духовно събуждане, само че дружно с това има заплаха да се концентрира върху абстракциите, далечни от действителния живот. От друга страна, това може да помогне на тези, които имат податливост към научни проучвания, защото се чака златна епоха в развиването на науката на планетата Земя.

Човечеството ще застане на пътя на хуманизма, а предаността на приятелите и общностите ще доближи такива мащаби, че доста други могат да пожертват живота си поради богатствата на човечеството.

Малко се поотвлякохме, по тази причина да се върнем на Водолеите. Та значи – обичат тия хора понякога да остават сами, с цел да медитират или да реализират някакви хрумвания. Понякога са много религиозни и отхвърлят да следват тълпата. И не обичат другите да им се месят! Имат добър усет, измежду тях има доста надарени хора в изкуството – музика, литература, драматургия, изключително положителни са в драмата.

Независимо от тяхната магнетичност и екстравагантната им натура, мъчно им е на Водолеите да се сближат с близките. Те са равни с всички, общителни, само че малко далечни и откъснати. Но когато решат, че някой е заслужен за любовта или другарството им, могат да оказват съвсем хипнотично влияние и преодолимо привличане към съответния обект. Водолеите са подготвени да пожертват доста за сътрудниците си и да са правилни до края на дните си.

Но! Да не кажете, че не сме ви предизвестили – могат да създадат завой на 180 градуса, който да ви подейства като леден душ. Дори няма да разберете по какъв начин и какво е довело до това, нито очаквайте благосклонност или демонстрация на състрадание. Може и да имате усеща, само че в този миг той няма да се преценява с тях, нито ще изпрати кърпичка да си избършете сълзите. Това – в случай че по някакви аргументи той се усеща отчаян. Трудно ще вземе такова решение, само че то ще е дефинитивно и няма да се обърне обратно. Не прости такива работи. И не го лъжете, тъй като гневът му може да е ужасяващ.

Сред минусите му сме длъжни да изброим фанатичност, безнаказаност, оригиналничене, нарцисизъм, екстравагантност и податливост към догматизъм. И отново да кажем – Водолеят може да ощастливи близките, само че и да ги направи надълбоко нещастни вследствие на своите дейности. Откритостта на Водолея може да се показва даже в това, че той свободно да заявява лукавство, нарушение на обещания, неявяване на целокупност, неучтивост. Той дълго и с напрежение може да мълчи, след което да изригне като вулкан и да си каже всичко, което е натрупал. И по този начин да прекъсне връзки. Ненавистта на Водолея към враговете е разрушителна.

ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ

ПРОБЛЕМ: Искате да останете сами, а близките търсят компанията ви.

РЕШЕНИЕ: Учете се да приемате хората такива, каквито са, без да ги обвинявате за това. Разбира се, в случай че става дума за близки хора, можете тактично да им обясните, че от време на време имате потребност от уединение.

ПРОБЛЕМ: Винаги ви се коства, че „ влакът е отпътувал ”, когато става дума за обич.

РЕШЕНИЕ: Опитайте да свалите психическата си отбрана и включете страстите, а също поразмишлявайте за какво ви е толкоз мъчно да бъдете паралелно до този, с който в действителност желаете да бъдете.

ПРОБЛЕМ: Струва ви сте, че сте изпуснали маса благоприятни условия за напредване в службата или сте изтървали някоя добра работа.

РЕШЕНИЕ: Научете се да виждате позитивните страни в взаимната работа с другите и обединявайте старания в екип. Сами нищо няма да постигнете.

ПРОБЛЕМ: Струва ви се, че сте станали по-жестоки от нужното.

РЕШЕНИЕ: Потискането на страстите основава безпорядък в душата ви и в последна сметка може да се отрази на здравето ви. Показвайте и отрицателните си усеща, само че го правете оптимално тактично.

Инфо: http://megavselena.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР